Technologia produkcji wina Yair Margalit
Indeks katalogowy: ME622008
- Dostawa: od 4,12 USD (Paczkomaty InPost)
Opis
W treści:
Przed zbiorem
Zbiór
Fermentacja
Zabiegi prowadzone w piwnicy winiarskiej
Dojrzewanie w beczkach
Butelkowanie
Zagadnienia ogólne
Ocena wina
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.
Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 5,72 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,12 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |
Przesyłka paletowa : | od 34,33 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : | od 25,74 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | od 20,59 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | od 30,90 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : | od 36,04 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : | od 41,19 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : | od 34,33 USD |