Drożdże Wyeast 5335 Lactobacillus

Indeks katalogowy: ME433009

  • Dostawa: od 0,00 zł (Dostawa nagrody w Konkursie Piw Domowych)
98,00 zł brutto / szt. 79,67 zł netto + 23% VAT / szt.
Data użycia zalecana przez producenta:
Do przechowalni

Opis

Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri

 

Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri to szczep produkujący umiarkowaną kwasowość charakterystyczną dla piw w stylach gueuze, lambik, berliner weisse. Drożdże lactobacillus są zawsze używane w połączeniu z sacharomyces cerevisiae oraz bardzo często z drożdżami dzikimi. Zaleca się używanie ich w brzeczce, której poziom goryczki nie przekracza 10 IBU - są one wrażliwe na obecność chmielu w piwie.

 

Typ fermentacji

-

Zakres temperatur

15 - 35⁰C

Stopień odfermentowania

-

Flokulacja

-

Tolerancja alkoholu w piwie

Polecany do piw w stylu

gueuze, lambic, lambic owocowy, flanders red ale

 

Aby utrzymać drożdże płynne w jak najlepszej kondycji, nie wysyłamy zamówień z nimi w piątki. Jeśli zależy Ci jednak na wysyłce takiej paczki w piątek - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia.

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 19,50 zł
Paczkomaty InPost : od 13,50 zł
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : od 0,00 zł
Dostawa nagrody w Konkursie Piw Domowych : od 0,00 zł

Zapytaj o produkt