Drożdże Wyeast 5335 Lactobacillus
Indeks katalogowy: ME433009
- Dostawa: od 0,00 zł (Dostawa nagrody w Konkursie Piw Domowych)
Opis
Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri
Wyeast 5335 Lactobacillus Buchneri to szczep produkujący umiarkowaną kwasowość charakterystyczną dla piw w stylach gueuze, lambik, berliner weisse. Drożdże lactobacillus są zawsze używane w połączeniu z sacharomyces cerevisiae oraz bardzo często z drożdżami dzikimi. Zaleca się używanie ich w brzeczce, której poziom goryczki nie przekracza 10 IBU - są one wrażliwe na obecność chmielu w piwie.
Typ fermentacji |
- |
Zakres temperatur |
15 - 35⁰C |
Stopień odfermentowania |
- |
Flokulacja |
- |
Tolerancja alkoholu w piwie |
- |
Polecany do piw w stylu |
gueuze, lambic, lambic owocowy, flanders red ale |
Aby utrzymać drożdże płynne w jak najlepszej kondycji, nie wysyłamy zamówień z nimi w piątki. Jeśli zależy Ci jednak na wysyłce takiej paczki w piątek - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia.
Zobacz także
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 19,50 zł |
Paczkomaty InPost : | od 13,50 zł |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : | od 0,00 zł |
Dostawa nagrody w Konkursie Piw Domowych : | od 0,00 zł |