Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus

Indeks katalogowy: ME433007

  • Dostawa: od 5,00 zł (Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków))
98,00 zł brutto / szt. 79,67 zł netto + 23% VAT / szt.
Data użycia zalecana przez producenta:
Do przechowalni

Opis

Wyeast 5526 Brettanomycess Lambicus

 

Wyeast 5526 Brettanomyces Lambicus to szczep dzikich drożdży wyizolowany z belgijskich lambików. Produkuje wiśniowy smak i kwaśność połączone z brettowym charakterem. Jeśli oczekuje się klasycznego belgijskiego charakteru piwa, zalecane jest użycie drożdży wraz z innymi szczepami oraz barteriami kwasu mlekowego. Aby rozwinąć swoją pełnię, drożdże muszą rozwijać się w piwie minimum 3-6 miesięcy.

 

Typ fermentacji

spontaniczna

Zakres temperatur

15 - 24⁰C

Stopień odfermentowania

-

Flokulacja

średnia

Tolerancja alkoholu w piwie

12% ABV 

Polecany do piw w stylu

gueuze, lambic, lambic owocowy, flanders red ale, piwa brettowe

 

Aby utrzymać drożdże płynne w jak najlepszej kondycji, nie wysyłamy zamówień z nimi w piątki. Jeśli zależy Ci jednak na wysyłce takiej paczki w piątek - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia.

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 13,50 zł
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : od 5,00 zł

Zapytaj o produkt