Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus
Indeks katalogowy: ME433007
- Dostawa: od 5,00 zł (Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków))
Opis
Wyeast 5526 Brettanomycess Lambicus
Wyeast 5526 Brettanomyces Lambicus to szczep dzikich drożdży wyizolowany z belgijskich lambików. Produkuje wiśniowy smak i kwaśność połączone z brettowym charakterem. Jeśli oczekuje się klasycznego belgijskiego charakteru piwa, zalecane jest użycie drożdży wraz z innymi szczepami oraz barteriami kwasu mlekowego. Aby rozwinąć swoją pełnię, drożdże muszą rozwijać się w piwie minimum 3-6 miesięcy.
Typ fermentacji |
spontaniczna |
Zakres temperatur |
15 - 24⁰C |
Stopień odfermentowania |
- |
Flokulacja |
średnia |
Tolerancja alkoholu w piwie |
12% ABV |
Polecany do piw w stylu |
gueuze, lambic, lambic owocowy, flanders red ale, piwa brettowe |
Aby utrzymać drożdże płynne w jak najlepszej kondycji, nie wysyłamy zamówień z nimi w piątki. Jeśli zależy Ci jednak na wysyłce takiej paczki w piątek - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia.
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 13,50 zł |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : | od 5,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : | od 5,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : | od 5,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : | od 5,00 zł |
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : | od 5,00 zł |