Seccoferm F3 500 g
drożdże do win musujących
Indeks katalogowy: ME088257
- Dostawa: od 3,76 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Opis produktu
Seccoferm® to granulowane suche wyselekcjonowane drożdże do produkcji win musujących, zgodnie z tradycyjną metodą refermentacji w butelce. Gwarantuje pozytywne efekty (bez wyjątków) fermentacji metodą Charmat. Jest to szczep drożdży LW 187-50 z gatunku Saccharomyces bayanus. Pakowane w atmosferze gazu ochronnego.
Dozwolone zgodnie z prawem i przepisami obowiązującymi obecnie. Czystość i jakość zostały udowodnione laboratoryjnie.
Cel stosowania
Zastosowanie dla wszystkich procesów produkcji wina musującego. Zwłaszcza do refermentacji wina w butelkach.
Produkt i działanie
W odniesieniu do win bazowych Seccoferm® idealnie rozpoczyna proces fermentacji. Poza doskonałymi cechami organoleptycznymi, drożdże Seccoferm® fermentują szybko i całkowicie. Kolejną zaletą jest wysoka tolerancja na alkohol i korzystne właściwości fermentacji w niskich temperaturach.
Dawkowanie
Zazwyczaj 20 g Seccoferm® stosuje są do 100 L nastawu winiarskiego. W przypadku fermentacji w temperaturze poniżej 15 ° C, lub gdy pożądany jest smak drożdży, dawka może być zwiększona do 25 - 30 g / 100 L .
Aplikacja
Seccoferm® mogą być dodawane bezpośrednio do nastawu winiarskiego. Korzystna dla drożdży Seccoferm® jest rehydracja w 5 - 10-krotnej ilości letniej mieszaniny 1: 1 moszcz / woda (35 - 40 ° C). Pozostawić do spęcznienia na około 20 minut i dodać do nastawu winiarskiego.
Przed rozlanie do butelek w celu przeprowadzenia prawidłowej refermentacji w butelce, wymieszać w sposób ciągły podczas rozlewania, zapewnieni to równomierny rozkład drożdży.
W celu lepszego klarowania zalecamy dodanie Sekt-Klar bezpośrednio po zadaniu drożdży.
Magazynowanie
Pakowane w atmosferze gazu ochronnego. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Napoczęte opakowania szczelnie zamknąć i wykorzystać w ciągu kilku dni.
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 3,76 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |