Siha Aktivhefe 7 500 g

drożdże do wina

Indeks katalogowy: ME146007

  • Dostawa: od 4,13 USD (Paczkomaty InPost)
19,09 USD brutto / op 15,52 USD netto + 23% VAT / op

Opis

Drożdże do wina Siha Aktivhefe 7 500 g
 

SIHA Aktivhefe 7 do win typu Riesling. Są to czyste, aktywne drożdże wyizolowane z niemieckich moszczów odmiany Riesling.

 

Zalety drożdży Siha 7:

- wieloletnia selekcja drożdży dla uzyskania typowego charakteru Rieslinga,

- zdolność produkcji różnorodnych win; podkreślają typowy bukiet odmiany oraz terroir,

- szybki start fermentacji,

- niskie tworzenie piany.

- niska produkcja niepożądanych produktów fermentacji (SO2, aldehyd octowy, kwasy lotne, H2S, estry)

 
  Dawka g/100 l
Normalne waruni fermentacji Trudne warunki fermentacji
Wino białe 15 - 25 20 - 30

 

Ilość dodanych drożdży należy dostosować do indywidualnych warunków (zdrowie zebranych winogron, temperatura, obecność pozostałości fungicydów itp.) Optymalna temperatura fermentacji wynosi 15–22 ° C. Temperatura początkowa i temperatura fermentacji wynosząca co najmniej 10 ° C.

Drożdże zmieszać w 10-krotnej ilości mieszaniny wody i moszczu (1:1) w temperaturze 20–30 ° C, pozostawić na około 10 minut, a następnie dokładnie wymieszać i dodać do moszczu.

 

SIHA ActiveYeast 7 można również dodać bezpośrednio do moszczu bez uwadniania. W rezultacie okres do rozpoczęcia fermentacji wydłuża się tylko o kilka godzin. Aby jednak zapewnić niezawodną fermentację, ilość drożdży należy zwiększyć o około 20%.

SIHAActiveYeast7 (RieslingYeast) produkuje szczególnie owocowe i typowe wina Riesling. Charakter wina jest wyraźny w bukiecie w zależności od rodzaju winorośli i lokalizacji winnicy. SIHAActiveYeast7 (RieslingYeast) nie wytwarza niepożądanych produktów ubocznych fermentacji, takich jak SO2, aldehyd octowy H2S, kwas pirogronowy (pirogronian), kwas α-ketoglutarowy, kwas lotny i estry. Drożdże mogą wytwarzać do 16% objętościowo alkoholu. Praktyczna wydajność alkoholu wynosi około 47% zawartości cukru. SIHAActiveYeast7 (RieslingYeast) tworzy podczas fermentacji wyjątkowo małe ilości glukanu i uretanu.

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 4,13 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt