Bakterie kwasu mlekowego lactobacillus plantarum, 5 g

Indeks katalogowy: ME078002

  • Dostawa: od 0,00 zł
17,50 zł brutto / szt. 14,23 zł netto + 23% VAT / szt.
Waga opakowania:
Do przechowalni

Opis

Bakterie kwasu mlekowego lactobacillus plantarum do piw kwaśnych

 

Bakteryjne kultury starterowe do zakwaszania brzeczki. Użycie szczepu l. plantarum pozwala przygotować brzeczkę zarówno do klasycznych kwaśnych stylów piwa takich jak gose czy berliner weisse jak i nowofalowych, jak np. sour IPA. Doskonale sprawdzają się również w piwach z dodatkami owoców. Bakterie są wrażliwe na obecność chmielu, który ogranicza ich rozwój - zalecamy przeprowadzenie zakwaszania przed jego dodaniem.

Bakterie konfekcjonowane w warunkach laboratoryjnych przez Krakowską Szkołę Browarniczą z przeznaczeniem do zakwaszania brzeczki w piwowarstwie domowym oraz profesjonalnym.

 

Optymalna temperatura pracy: 30 - 40°C

Dawkowanie: ok. 1 g/10 l brzeczki (przy zakwaszaniu 48-72 h).

Przechowywać w zamrażarce. Bakterie w formie liofilizatu, odporne na krótkotrwały wzrost temperatur (np. na czas transportu).

Skład: lactobacillus plantarum

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 19,50 zł
Paczkomaty InPost : od 13,50 zł
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : od 5,00 zł
Dostawa nagrody w Konkursie Piw Domowych : od 0,00 zł

Zapytaj o produkt