Drożdże do piwa Lallemand Munich Classic Wheat Beer 11 g
Danstar
Indeks katalogowy: ME583012
- Dostawa: od 4,13 USD (Paczkomaty InPost)
Opis
Drożdże Lallemand Munich Classic Wheat Beer
Munich Classic to bawarski szczep do piw pszenicznych wyizolowany specjalnie aby wydobyć charakterystyczne cechy tego stylu - aromaty banana i goździka. Szczep jest łatwy w użyciu i nadaje się do wielu wariacji piw pszenicznych a także do fermentacji w trudniejszych warunkach. W tradycyjnych otwartych zbiornikach, szczep ten jest odpowiedni do zbierania kolejnych pokoleń z piany w fazie wysokich krążków.
Polecane do piw w stylu: hefeweizen, dunkelweizen, weizenbock, fruit ale.
Fermentacja: burzliwa fermentacja może być zakończona w 4 dni w 20°C.
Zakres temperatury fermentacji: 17°C (63°F) do 22°C (72°F)
Tolerancja alkoholu: do 9%
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: niskie do średniego
Profil: estrowy z wyraźnymi fenolami goździka i banana.
Odfermentowanie i czas fermentacji są zależne od ilości komórek zadanych do brzeczki, jej wartości odżywczej oraz kondycji drożdży.
Zobacz także
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Drożdże piwne Lallemand o estrowym zapachu i smaku z drożdżową nutą. Idealne do fermentacji klasycznych angielskich ale.
ME583010
Chmiel do piwa Nelson Sauvin™ pochodzący z Nowej Zelandii. Nadaje profilu smakowego owoców tropikalnych, jagód i ziołowego. Idealny do piw typu pale ale w stylu amerykańskim.
ME193092
ME583018
Laktoza spożywcza to cukier niefermentowany, który dodaje piwu lekko słodkawy smak i specyficzną treściwość.
ME450003
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 4,13 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |