Lallemand Philly Sour 500 g
Indeks katalogowy: ME583069
- Dostawa: od 3,77 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Lallemand Philly Sour to specjalnie wyselekcjonowany szczep Lachancea, który ma zdolność produkowania kwasu mlekowego oraz alkoholu z metabolizowanych cukrów. Umiarkowana kwaśność będąca efektem ich pracy sprawia że są świetnym wyborem przy produkcji sesyjnych piw kwaśnych z lekką nutą owoców pestkowych. Wysokie odfermentowanie i flokulacja czynią je dobrym wyborem przy warzeniu styli klasycznych takich jak berliner weisse czy gose, ale również nowofalowych - sour IPA. Szczep ten sprawdza się rownież w piwach kwaśnych z dodatkiem owoców - w zależności od pożądanego efektu, należy dodać je w odpowienim momencie fermentacji (procedurę opisuje dokument "Lallemand Best Practices - Philly Sour", który znajdziesz w zakładce "Załączniki").
Polecane do piw: berliner weisse, gose, american wild, sour IPA.
Fermentacja: zakszaszenie i burzliwa fermentacja mogą być zakończone w 10 dni w temperaturze w 20°C
Zakres temperatury fermentacji: 20°C do 30°C
Tolerancja alkoholu: do 12%
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: 74-82%
Profil: kwaśny, czerwone jabłko, owoce pestkowe, brzoskwinia
Odfermentowanie i czas fermentacji są zależne od ilości komórek zadanych do brzeczki, jej wartości odżywczej oraz kondycji drożdży.
Zobacz także
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 3,77 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |