Lallemand WildBrew Sour Pitch 10 g
Lactobacillus plantarum
Katalogindeks: ME583048
- Levering: fra 5,03 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Lallemand WildBrew Sour Pitch, lactobacillus plantarum
WildBrew Sour Pitch to czyste i wydajne bakterie kwasu mlekowego wyizolowane do produkcji piw kwaśnych. Szczep produkuje czysty i cytrusowy profil charakterystyczny dla tradycyjnych jak i nowofalowych kwaśnych piw. Poprzez zadanie w odpowiedniej temperaturze i warunkach umożliwiają wygodną i efektywną formę zakwaszania również w kotle. Oprócz swojej wysokiej wydajności taka forma bakterii pozwala na utrzymanie stałej jakości piw.
Szczep Lactobacillus plantarum, fakultatywnie heterofermentatywny
Polecane do piw w stylu: berliner weisse, gose, american wild, sour IPA, lambic
Żywotność bakterii: > 1011 CFU/g (jednostka tworząca kolonię)
Sucha masa: > 92%
Profil: cytrusowy, cierpki,
Temperatura pracy: 30⁰ - 40⁰C
Zakres pH: 3,2 – 3,5
Tolerancja na chmiel: w testach laboratoryjnych, wzrost był spowolniony dla: alfakwasy - 4 ppm, betakwasy - 8 ppm
Dawkowanie: 10 g/hL
Szczegółowe parametry znajdują się w karcie katalogowej (zakładka "Załączniki")
Leveringsomkostninger
International kurer levering - AT, BA, LT, LV, CH : | fra 28,29 $ |
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
International kurer levering - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | fra 22,63 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,03 $ |
International kurer levering - HR, IT : | fra 39,60 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |
Kurer levering : | fra 6,29 $ |
International kurer levering - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | fra 33,95 $ |
International kurer levering - RO : | fra 45,26 $ |
International kurer levering - US : | fra 37,72 $ |