Kategorie

Lallemand WildBrew Sour Pitch 10 g

Lactobacillus plantarum

Numer katalogowy: ME583048

  • Dostawa: od 5,00 zł
36,90 zł / szt. 30,00 zł + 23% VAT

Opis

Lallemand WildBrew Sour Pitch 10 g, Lactobacillus plantarum

 

WildBrew Sour Pitch to czyste i wydajne bakterie kwasu mlekowego wyizolowane do produkcji piw kwaśnych. Szczep produkuje czysty i cytrusowy profil charakterystyczny dla tradycyjnych jak i nowofalowych kwaśnych piw. Poprzez zadanie w odpowiedniej temperaturze i warunkach umożliwiają wygodną i efektywną formę zakwaszania również w kotle. Oprócz swojej wysokiej wydajności taka forma bakterii pozwala na utrzymanie stałej jakości piw.

Szczep Lactobacillus plantarum, fakultatywnie hetero-fermentacyjny

Polecane do piw w stylu: Berliner Weisse, Gose, American Wild, Sour IPA, Lambic

Żywotność bakterii: > 1011 CFU/g (jednostka tworząca kolonię)

Sucha masa: > 92%

Profil: cytrusowy, cierpki,

Temperatura pracy: 30⁰ - 40⁰C

Zakres pH: 3,2 – 3,5

Tolerancja na chmiel: w testach laboratoryjnych, wzrost był spowolniony dla: alfakwasy - 4 ppm, betakwasy - 8 ppm

Dawkowanie: 10 g/hL

 

Szczegółowe parametry znajdują się w karcie katalogowej (zakładka "Załączniki")

Zobacz także

Nie znaleziono produktów opowiadających zadanym kryteriom

Koszty dostawy

Zapytaj o produkt