Categories

Drożdże do piwa Lallemand Abbaye Belgian Style Ale 11 g

Danstar

Catalogue index: ME583008

  • Delivery: from PLN5.00
  • EAN code: 8,05527E+11
PLN17.50 -10% PLN15.75 / op PLN12.80 + 23% VAT
To storage

Description

Drożdże Lallemand Abbaye Belgian Style Ale
 

Lallemand Abbaye to szczep górnej fermentacji pochodzący z Belgii. Wyselekcjonowany specjalnie do fermentacji belgijskich piw zarówno wysoko- jak i niskoalkoholowych. Drożdże produkują aromaty typowe dla piw belgijskich oraz piw trapistów. W wyższych temperaturach profil jest pikantny, owocowy oraz bananowy. Fermentacja w niskim zakresie pozwala uzyskać nuty ciemnych owoców, rodzynek, daktyli oraz fig.

 

Polecane do piw: belgian blonde, belgian golden, dubbel, tripel, quad, belgian white.

Fermentacja: burzliwa fermentacja może być zakończona w 4 dni w temperaturze w 20°C.

Zakres temperatury fermentacji: 17°C (63°F)  do 25°C (77°F)

Tolerancja alkoholu: do 14%

Flokulacja: średnia do wysokiej

Odfermentowanie: wysokie

Profil: estrowy, owocowy

 

Odfermentowanie i czas fermentacji są zależne od ilości komórek zadanych do brzeczki, jej wartości odżywczej oraz kondycji drożdży.

See also

No products found matching the criteria

Cost of delivery

Ask about product