tr?id=191004198171028&ev=PageView
&noscript=1

Słód Abbey Castle Malting 0,25 kg

Słód Klasztorny - 41.0 - 49.0 EBC

Katalog Index: ME512043

Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
  • Lieferzeit: Auf Bestellung gefertigtes Produkt
  • Lieferung: ab 20,00 PLN (InPost-Paketschließfächer)
3,50 PLN brutto / op 3,50 PLN netto + 0 % MwSt / op
Verpackungsgewicht:
Śrutowanie słodu:

Beschreibung

Słód Abbey (klasztorny) Castle Malting

 

Słód Abbey to słód, który idealnie nadaje się do dodania głębi i złożoności piwom. Jest wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia, który był prażony w celu uzyskania bogatego, orzechowego smaku z nutami owoców i chleba. Ten słód jest idealny do warzenia różnych stylów piwa, w tym jasnych piw, piw klasztornych, brązowych porterów i piw specjalnych.

 

Barwa: 41.0 - 49.0 EBC

 

 

Cechy słodu Abbey:

 

- Dodaje głębi i złożoności piwu

- Mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców

- Gorzki smak, który łagodnieje z leżakowaniem

- Idealny do różnych stylów piwa

 

Korzyści słodu Abbey:

 

- Poprawia profil smakowy Twojego piwa

- Dodaje złożoności i głębi Twojemu piwu

- Może być stosowany w różnych stylach piwa

- Wysokiej jakości słód, który jest idealny dla piwowarów zarówno domowych, jak i rzemieślniczych

 

Słód Abbey- zastosowanie

 

Słód Abbey (klasztorny) jest słodem suszonym w wyższej temperaturze niż słód pale ale, dzięki czemu wnosi do piwa silne aromaty pieczonego chleba, orzechów i owoców. Słód ten ma gorzki smak, który wraz z leżakowaniem piwa łagodnieje i nadaje bogaty aromat. W zasypie używany jest w niewielkich ilościach, aby pogłębić barwę piwa.

Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Ma gorzki smak, który łagodnieje podczas leżakowania i może być dość intensywny w smaku.

Idealnie nadaje się do warzenia piwa pale ale, piwa klasztornego, brązowego portera i piwa specjalnego, w różnorodnej gamie brytyjskich piw.

Słód klasztorny można wykorzystać do 25% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Abbey

 

Wilgotność

% max. 4.5

Ekstrakt

% s.m min. 78.0

Barwa

°EBC 41.0 – 49.0

Barwa

Lovibond 15.9 - 18.9

pH

max. 6.0
 

Przechowywanie słodu Abbey

Słód Abbey powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Abbey:

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Versandkosten

InPost-Paketschließfächer : ab 20,00 PLN
Der Preis muss per E-Mail bestätigt werden: sklep@marxam.pl : ab 1,00 PLN

Fragen zum Produkt