Słód Carahell Weyermann 5 kg
20.0 - 30.0 EBC
Katalog Index: ME711347
- Lieferung: ab 20,00 PLN (InPost-Paketschließfächer)
Beschreibung
Słód Carahell Weyermann
Słód Carahell to słód stosowany w piwowarstwie w celu nadania słodowo-słodkiego smaku z delikatną nutą karmelu. Jest idealny do piw pełnych i może pomóc poprawić pianę i jej stabilność, a także odczucie w ustach każdego piwa. Ten słód jest wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia i jest starannie palony do perfekcji, aby wydobyć jego wyjątkowy profil smakowy.
Barwa: 20.0 - 30.0 EBC
Cechy słodu Carahell:
- Dodaje słodowo-słodkiego smaku z delikatną karmelową nutą
- Poprawia pianę i jej stabilność
- Poprawia smak każdego piwa
- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia
- Ostrożnie prażony do perfekcji
Korzyści słodu Carahell:
- Wzmacnia profil smakowy każdego piwa
- Dodaje złożoności i głębi do piw pełnych
- Pomaga poprawić pianę i odczucie w ustach, zapewniając lepsze wrażenia podczas picia
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla produktu premium
- Idealny zarówno dla piwowarów domowych, jak i profesjonalnych.
Słód Carahell - zastosowanie
Słód Carahell daje piwom warzonym z jego udziałem, większą pełnię oraz głębszy kolor. Poprawia również aromaty słodowe lekkimi nutami karmelowymi oraz pienistość gotowego piwa.
Nadaje piwu słodowo-słodkiego smaku z nutami karmelu.
Idealny do warzenia takich piw jak jasny lager, bursztynowy lager, mocny lager, pale ale, IPA, bursztynowe ale, brązowe ale, mocne ale, piwo pszeniczne.
Słód Carahell można wykorzystać jako 10 - 15% zasypu (dla piw specjalnych do 30%).
Specyfikacja słodu Carahell
Wilgotność |
% | max. 9.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 74.0 |
Barwa |
°EBC | 20.0 – 30.0 |
Barwa |
Lovibond | 8.0 - 11.8 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Carahell
Słód Carahell powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Carahell:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Sehen Sie auch
Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, haben auch ... gekauft
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
ME711143
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Słód Chocolat (czekoladowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa. Idealny do piw brązowych oraz ciemnych.
ME512224
Pasuje do standardowego kranu 3/4'', wąż wykonany ze stali nierdzewnej
ME018001
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Versandkosten
InPost-Paketschließfächer : | ab 20,00 PLN |
Der Preis muss per E-Mail bestätigt werden: sklep@marxam.pl : | ab 1,00 PLN |