Słód Amber Simpsons Malt 1 kg

Słód bursztynowy - 54.0 - 71.0 EBC

Indeks katalogowy: ME065020

Słód Amber (bursztynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu wytrawne i biszkoptowe nuty prażone. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak stout, bitter.
  • Dostawa: od 4,30 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
2,75 USD brutto / kg 2,75 USD netto + 0% VAT / kg
Śrutowanie słodu:
Waga opakowania:

Opis

Słód Amber Simpsons Malt

 

Słód Amber (bursztynowy) to słód używany w piwowarstwie w celu dodania głębi i złożoności piwu. Jest wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia, który został uprażony w określonej temperaturze, aby uzyskać swój niepowtarzalny profil smakowy. Ten słód zapewnia bogaty, herbatnikowy smak z nutami toffi i karmelu, a także piękny brązowy odcień gotowego piwa. Jego delikatny palony smak sprawia, że nadaje się do dodawania opiekanych nut do wszystkich ciemnych piw, a także lżejszych ale i lagerów.

 

Barwa: 54.0 - 71.0 EBC

 

 

Cechy słodu Amber (bursztynowego):

 

- Dodaje głębi i złożoności piwu

- Zapewnia biszkoptowe, opiekane nuty i piękny brązowy odcień

- Nadaje się do wszystkich ciemnych piw, a także lżejszych ale i lagerów

 

Korzyści słodu Amber (bursztynowego):

 

- Wzmacnia profil smakowy piwa

- Dodaje wyjątkowego i pysznego smaku piwu

- Może być stosowany w różnych stylach piwa, aby uzyskać różne profile smakowe

 

Słód Amber (bursztynowy) - zastosowanie

 

Słód Amber (bursztynowy) to uniwersalny słód, który jest używany do dodawania palonego posmaku i brązowego odcienia dla wielu różnych typów piw. Zapewnia on czystą, świeżą wytrawność, która równoważy chmiel i zwiększa stabilność piany.

Nadaje piwu wytrawne i biszkoptowe nuty prażone oraz piękny brązowy odcień.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak stout, bitter, ciemny lager.

Słód Amber (bursztynowy) można wykorzystać do 5-20% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Amber (bursztynowego)

 

Wilgotność

% max. 5.0

Ekstrakt

% s.m min. 69.0

Barwa

°EBC 54.0 – 71.0

Barwa

Lovibond 20.8 - 27.2

Przechowywanie słodu Amber (bursztynowego)

Słód Amber (bursztynowy) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym, suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesiące.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Amber (bursztynowego):

Simpsons Malt

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,97 USD
Paczkomaty InPost : od 4,30 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt