Słód Brown Crisp Malt 0,25 kg śrutowany

Słód brązowy - 121.0 - 148.0 EBC

Indeks katalogowy: ME065048

Słód Brown (brązowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu lekko palone nuty smakowe, nuty kawy mlecznej, orzechów i ciasta. Idealny do warzenia takich piw jak old ale, mild, brown ale.
  • Dostawa: od 3,76 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
1,06 USD brutto / op 1,06 USD netto + 0% VAT / op
Śrutowanie słodu:
Waga opakowania:

Opis

Słód Brown Crisp Malt

 

Słód Brown (brązowy) to słód używany w piwowarstwie w celu dodania głębi i złożoności ale i porterom. Jest wytwarzany przez prażenie słodu jęczmiennego w wyższej temperaturze niż inne słody, co daje ciemniejszy kolor i niepowtarzalny profil smakowy. Słód Brown (brązowy) zapewnia lekko opiekane nuty smakowe, mleczne nuty kawowe i słodkich wypieków, co czyni go popularnym wyborem dla old ale, mild ale, brown ale, gorzkich ciemnych piw i porterów.

 

Barwa: 121.0 - 148.0 EBC

 

 

Cechy słodu brązowego:

 

- Dodaje głębi i złożoności piwu

- Unikalny profil smakowy z lekko opiekanymi nutami smakowymi, mlecznej kawy i słodkich ciast

- Stosowany w różnych stylach piwa, w tym w old ale, mild ale, brown ale, gorzkich ciemnych piw i porterach

 

Korzyści słodu brązowego:

 

- Wzmacnia smak i aromat piwa

- Dodaje złożoności i głębi recepturom piwa

- Zapewnia unikalny profil smakowy, który odróżnia piwo od innych stylów

- Szeroko stosowany w różnych stylach piwa, dzięki czemu jest wszechstronnym składnikiem dla piwowarów

 

Słód Brown (brązowy) - zastosowanie

 

Brown to słód karmelowy będący tradycyjnym dodatkiem do piw w stylu london porter, stout i brown ale. Wnosi do piwa charakterystyczny aromat kawy, głęboki mahoniowy kolor oraz gładkie odczucie w ustach. Pozytywnie wpływa również na stabilność piany.

Nadaje piwu lekko palone nuty smakowe, nuty kawy mlecznej i orzechów i ciasta.

Idealny do warzenia takich piw jak stare ale, łagodne ale, brązowe ale, gorzkie, ciemne ale, portery.

Słód Brown (brązowy) można wykorzystać do 5% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Brown (brązowego)

 

Wilgotność

% max. 2.0

Ekstrakt

% s.m min. 72.8

Barwa

°EBC 121.0 – 148.0

Barwa

Lovibond 45.94 - 56.06

Profil smakowy słodu jęczmiennego brązowego
 

Przechowywanie słodu Brown (brązowego)

Słód Brown (brązowy) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym, suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesiące.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Brown (brązowego):

Crisp Malt

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 3,76 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt