Słód Cara Belgium Castle Malting 1 kg śrutowany

260.0 - 320.0 EBC

Indeks katalogowy: ME512371

Słód Cara Belgium wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu rodzynkowego smaku oraz bogaty słodowy smak i nutę orzechowo-śliwkową. Idealny do warzenia takich piw jak abbey ale, dubbel, porter, brown ale, doppelbock.
  • Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
2,12 USD brutto / op 2,12 USD netto + 0% VAT / op
Śrutowanie słodu:
Waga opakowania:

Opis

Słód Cara Belgium Castle Malting

 

Słód Cara Belgium to słód, który doskonale nadaje się do warzenia szerokiej gamy stylów piwa. Jest wytwarzany z wysokiej jakości belgijskiego jęczmienia, który został starannie wypalony, aby uzyskać bogaty, słodowy smak z nutami orzechów i śliwek. Ten słód jest idealny do dodawania koloru i treściwości piwu, a szczególnie dobrze nadaje się do warzenia piwa typu abbey ale, dubbels, porter, brown ale i doppelbock.

 

Barwa: 260.0 - 320.0 EBC

 

 

Cechy słodu Cara Belgium:

 

- Wysokiej jakości belgijski słód jęczmienny

- Bogaty, słodowy smak z nutą orzecha i śliwki

- Dodaje piwu koloru i treściwości

- Idealny do warzenia szerokiej gamy stylów piwa

 

Korzyści słodu Cara Belgium:

 

- Poprawia smak i złożoność twojego piwa

- Dodaje głębi i charakteru Twoim piwom

- Pomaga uzyskać kolor od głębokiej czerwieni do ciemnobrązowo-czarnego

- Idealny do warzenia różnych stylów piwa, od piw w stylu abbey, po portery i doppelbocki

 

Słód Cara Belgium - zastosowanie

 

Słód Cara Belgium to belgijski ciemny słód, uzyskiwany w specyficznym procesie podwójnego prażenia. Służy do uzyskania głębokiej czerwieni do ciemnobrązowo-czarnej barwy i pełniejszego ciała. Niepowtarzalny smak i aromat.

Nadaje piwu rodzynkowego smaku oraz bogaty słodowy smak i nutę orzechowo-śliwkową.

Idealny do warzenia takich piw jak abbey ale, dubbel, porter, brown ale, doppelbock.

Słód Cara Belgium można wykorzystać do 10% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Cara Belgium

 

Wilgotność

% max. 6.0

Ekstrakt

% s.m min. 77.0

Barwa

°EBC 260.0 – 320.0

Barwa

Lovibond 98.1 - 120.6
 

Przechowywanie słodu Cara Belgium

Słód Cara Belgium powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Cara Belgium:

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 6,02 USD
Paczkomaty InPost : od 4,33 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt