Słód Cara Cafe Castle Malting 0,25 kg

350 - 450 EBC

Indeks katalogowy: ME512353

  • Dostawa: od 3,77 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
0,71 USD -55% 0,32 USD brutto / op 0,32 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 0,35 USD / op -9%
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Cara Cafe Castle Malting

 

Słód Cara Cafe to słód używany do warzenia piwa w celu dodania głębi i złożoności profilu smakowego. Wytwarzany jest z wysokiej jakości jęczmienia, który jest prażony w celu wydobycia intensywnych smaków ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców. Ten słód dodaje również piwu treściwości i smaku, dzięki czemu nadaje się do szerokiej gamy stylów piwa, w tym piw amber, stout, bock beer, october beer, lager, dark ale, Irish red ale, barley wine i innych.

 

Barwa: 350.0 - 450.0 EBC

 

 

Cechy słodu Cara Cafe:

 

- Intensywne smaki ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców

- Dodaje piwu treściwości i smaku

- Nadaje się do szerokiej gamy stylów piwa

- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia

 

Korzyści słodu Cara Cafe:

 

- Dodaje głębi i złożoności profilowi smakowemu piwa

- Pozwala piwowarom tworzyć wyjątkowe i aromatyczne piwa

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i jakości

 

Słód Cara Cafe - zastosowanie

 

Słód Cara Cafe to belgijski słód karmelowy z nutami kawy. Kiełkował w wysokiej temperaturze, a następnie był prażony w bębnie. Ten słód nadaje piwu brązowy odcień. Mocno intensyfikuje treściwość piwa.

Nadaje piwu intensywne smaki ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw, jak typu amber, stout, bock, lager, ciemnych ale, irlandzkie czerwone ale, piwo jęczmienne i innych.

Słód Cara Cafe można wykorzystać do 15% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Cara Cafe

 

Wilgotność

% max. 5.0

Ekstrakt

% s.m min. 70.0

Barwa

°EBC 350.0 – 450.0

Barwa

Lovibond 131.8 - 169.3
 

Przechowywanie słodu Cara Cafe

Słód Cara Cafe powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Cara Cafe:

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 4,60 USD
Paczkomaty InPost : od 3,77 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt