Słód Cara Cafe Castle Malting 1 kg
350 - 450 EBC
Katalogindeks: ME512355
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Cara Cafe Castle Malting
Słód Cara Cafe to słód używany do warzenia piwa w celu dodania głębi i złożoności profilu smakowego. Wytwarzany jest z wysokiej jakości jęczmienia, który jest prażony w celu wydobycia intensywnych smaków ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców. Ten słód dodaje również piwu treściwości i smaku, dzięki czemu nadaje się do szerokiej gamy stylów piwa, w tym piw amber, stout, bock beer, october beer, lager, dark ale, Irish red ale, barley wine i innych.
Barwa: 350.0 - 450.0 EBC
Cechy słodu Cara Cafe:
- Intensywne smaki ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców
- Dodaje piwu treściwości i smaku
- Nadaje się do szerokiej gamy stylów piwa
- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia
Korzyści słodu Cara Cafe:
- Dodaje głębi i złożoności profilowi smakowemu piwa
- Pozwala piwowarom tworzyć wyjątkowe i aromatyczne piwa
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i jakości
Słód Cara Cafe - zastosowanie
Słód Cara Cafe to belgijski słód karmelowy z nutami kawy. Kiełkował w wysokiej temperaturze, a następnie był prażony w bębnie. Ten słód nadaje piwu brązowy odcień. Mocno intensyfikuje treściwość piwa.
Nadaje piwu intensywne smaki ciemnego karmelu, prażonych orzechów i suszonych owoców.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw, jak typu amber, stout, bock, lager, ciemnych ale, irlandzkie czerwone ale, piwo jęczmienne i innych.
Słód Cara Cafe można wykorzystać do 15% zasypu.
Specyfikacja słodu Cara Cafe
Wilgotność |
% | max. 5.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 70.0 |
Barwa |
°EBC | 350.0 – 450.0 |
Barwa |
Lovibond | 131.8 - 169.3 |
Przechowywanie słodu Cara Cafe
Słód Cara Cafe powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Cara Cafe:
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód Chocolat (czekoladowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa. Idealny do piw brązowych oraz ciemnych.
ME512224
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733017
Słód Melano (melanoidynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy smak, głębię oraz ciemniejszą barwę. Idealny do warzenia piw ciemnych i bursztynowych.
ME512018
Leveringsomkostninger
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |