Słód Karmelowy 150 Viking Malt 1 kg

150 EBC (+/- 10)

Indeks katalogowy: ME733011

Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
  • Dostawa: od 4,12 USD (Paczkomaty InPost)
1,72 USD brutto / op 1,72 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Karmelowy 150 Viking Malt

 

Słód karmelowy 150 jest idealnym dodatkiem do każdego przepisu na piwo, zapewniając bogaty i prażony smak, który pozostaje na podniebieniu. Poprawia również jakość i utrzymywanie się piany, zapewniając przyjemniejsze doznania podczas picia. Ten słód dobrze nadaje się do piw zimowych, piw typu ale i innych piw aromatycznych, takich jak ciemne lagery i stouty.

 

Przedział barwy 150 EBC (+/- 10)

 

 

Cechy słodu karmelowego 150:

 

- Zapewnia bogaty i prażony smak

- Poprawia jakość i utrzymywanie się piany

- Dobrze nadaje się do piw zimowych, piw typu ale i innych piw aromatycznych

- Wykonany z wysokiej jakości składników

 

Korzyści słodu karmelowego 150:

 

- Poprawia smak i aromat piwa

- Dodaje złożoności i głębi piwu

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla doskonałego smaku

 

Słód karmelowy 150 - zastosowanie

 

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu.

Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.

Słód karmelowy 150 można wykorzystać do 10% zasypu.

 

Specyfikacja słodu karmelowego 150

 

Wilgotność

% max. 6.0

Ekstrakt

% s.m min. 75.0

Barwa

°EBC 140.0 – 160.0

Barwa

Lovibond 53.06 - 60.56
 

Profil smakowy słodu jęczmiennego karmelowego 150

 

Przechowywanie słodu karmelowego 150

Słód karmelowy 150 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu karmelowego 150:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,72 USD
Paczkomaty InPost : od 4,12 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : od 25,74 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : od 20,59 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : od 30,90 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : od 36,04 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : od 41,19 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : od 34,33 USD

Zapytaj o produkt