Słód Karmelowy 600 Viking Malt 1 kg
600 EBC (+/- 50)
Indeks katalogowy: ME733017
- Dostawa: od 4,15 USD (Paczkomaty InPost)
Opis
Słód Karmelowy 600 Viking Malt
Słód karmelowy 600 jest wytwarzany z najwyższej jakości jęczmienia, starannie palonego do perfekcji, aby wydobyć jego niepowtarzalny profil smakowy. Nadaje Twojemu piwu bogaty, złożony smak z nutami karmelu, toffi i prażonych orzechów. Przyczynia się również do głębokiego, bursztynowego odcienia piwa. Niezależnie od tego, czy jesteś piwowarem domowym, czy profesjonalnym, słód karmelowy jest idealnym składnikiem, dzięki któremu Twoje piwo wzniesie się na wyższy poziom.
Przedział barwy 600 EBC (+/- 50)
Cechy słodu karmelowego 600:
- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia
- Ostrożnie palony, aby wydobyć swój wyjątkowy profil smakowy
- Dodaje bogatego, złożonego smaku do Twojego piwa
- Przyczynia się do głębokiego, bursztynowego koloru piwa
- Nadaje się do ciemnych piw, stoutów, porterów.
Korzyści słodu karmelowego 600:
- Poprawia smak i aromat piwa
- Dodaje złożoności i głębi piwu
- Pomaga uzyskać bursztynowy kolor piwa
- Idealny do szerokiej gamy stylów piwa
- Wykonane z najwyższej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku.
Słód karmelowy 600 - zastosowanie
Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.
Nadaje karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami pieczonymi, gorzkości i orzechów.
Dodatek słodu karmelowego 600 nadaje piwu zdecydowany charakter i lekką słodycz oraz utrwala ciemnobursztynowy kolor.
Idealny do warzenia takich piwa, jak np. dark beer, stout, porter, altbier.
Słód karmelowy 600 można wykorzystać do 5% zasypu.
Specyfikacja słodu karmelowego 600
Wilgotność |
% | max. 6.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 68.0 |
Barwa |
°EBC | 550.0 – 650.0 |
Barwa |
Lovibond | 506.82 - 244.32 |
Przechowywanie słodu karmelowego 600
Słód karmelowy powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu karmelowego 600:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Karta specyfikacjiZobacz także
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód barwiący wytwarzany podczas procesu prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu ostry smak oraz nuty spalenizny i dymu. Nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733003
Słód karmelowy 50 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealny do warzenia piw zimowych typu ale.
ME733019
Słód pszeniczny czekoladowy wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu palone aromaty, nuty kawy, ciemnej czekolady i chleba. Idealny do piw górnej fermentacji.
ME711179
Słód Crystal wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty słodowy smak i aromat oraz łagodniejszą goryczkę. Idealny do warzenia takich piw, jak np. belgijskie ale, bock.
ME512015
Słód Biscuit wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu ciepły aromat i smak chleba i biszkoptów. Idealnie nadaje się do warzenia specjalnych piw, angielskich ale, brązowych piw i porterów.
ME512053
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 5,77 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,15 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : | od 25,94 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | od 20,75 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | od 31,13 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : | od 36,32 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : | od 41,51 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : | od 34,59 USD |