Słód Karmelowy 600 Viking Malt 1 kg

600 EBC (+/- 50)

Indeks katalogowy: ME733017

Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
  • Dostawa: od 4,15 USD (Paczkomaty InPost)
1,27 USD -40% 0,76 USD brutto / op 0,76 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 1,27 USD / op -40%
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Karmelowy 600 Viking Malt

 

Słód karmelowy 600 jest wytwarzany z najwyższej jakości jęczmienia, starannie palonego do perfekcji, aby wydobyć jego niepowtarzalny profil smakowy. Nadaje Twojemu piwu bogaty, złożony smak z nutami karmelu, toffi i prażonych orzechów. Przyczynia się również do głębokiego, bursztynowego odcienia piwa. Niezależnie od tego, czy jesteś piwowarem domowym, czy profesjonalnym, słód karmelowy jest idealnym składnikiem, dzięki któremu Twoje piwo wzniesie się na wyższy poziom.


Przedział barwy 600 EBC (+/- 50)


Cechy słodu karmelowego 600:

- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia

- Ostrożnie palony, aby wydobyć swój wyjątkowy profil smakowy

- Dodaje bogatego, złożonego smaku do Twojego piwa

- Przyczynia się do głębokiego, bursztynowego koloru piwa

- Nadaje się do ciemnych piw, stoutów, porterów.


Korzyści słodu karmelowego 600:

- Poprawia smak i aromat piwa

- Dodaje złożoności i głębi piwu

- Pomaga uzyskać bursztynowy kolor piwa

- Idealny do szerokiej gamy stylów piwa

- Wykonane z najwyższej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku.


Słód karmelowy 600 - zastosowanie

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Nadaje karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami pieczonymi, gorzkości i orzechów.

Dodatek słodu karmelowego 600 nadaje piwu zdecydowany charakter i lekką słodycz oraz utrwala ciemnobursztynowy kolor.

Idealny do warzenia takich piwa, jak np. dark beer, stout, porter, altbier.

Słód karmelowy 600 można wykorzystać do 5% zasypu.


Specyfikacja słodu karmelowego 600

Wilgotność

% max. 6.0

Ekstrakt

% s.m min. 68.0

Barwa

°EBC 550.0 – 650.0

Barwa

Lovibond 506.82 - 244.32

Przechowywanie słodu karmelowego 600

Słód karmelowy powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu karmelowego 600:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom


Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.


Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,77 USD
Paczkomaty InPost : od 4,15 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : od 25,94 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : od 20,75 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : od 31,13 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : od 36,32 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : od 41,51 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : od 34,59 USD

Zapytaj o produkt