Maceratory do wina i winogron
Macerator - co to jest?
Macerator to urządzenie służące do rozdrabniania i utylizacji. Jest ich kilka rodzajów, gdyż wyróżnia się macerator medyczny, służący do rozdrabniania odpadków medycznych, ale także macerator do wina lub mleka, który wykorzystuje się przy ich produkcji do np. rozbijania kożucha.
Maceracja wina i winogron
Maceracja wina i winogron to proces, podczas którego wypłukiwane są różnego rodzaju barwniki, taniny, substancje zapachowe oraz inne, aby nadały one tworzonemu napojowi pożądanych cech. Wykorzystywany on jest przy produkcji win czerwonych oraz różowych i trwa zwykle między 5, a 35 dni. Zwracając uwagę na temperaturę, winiarz może nadawać tworzonemu winowi oczekiwane właściwości.
Mieszadło do zacieru, czyli macerator do wina
W procesie maceracji, konieczne jest mieszanie wina. W tym celu wykorzystać można mieszadło do owoców (mieszadło do zapraw owocowych), które zwane jest także maceratorem do win. Macerowany roztwór, po pewnym czasie, nabierze na swojej powierzchni kożuch, który można rozbić, aby dodatkowo aeryzować tworzone wino.
Macerator do wina
Maceracja wina czerwonego to proces, w którym pomoże Ci macerator do wina - rozdrobni on moszcze owocowe, aby nadać mu jeszcze lepszego smaku i aromatu.
Każde sprzedawane przez nas urządzenie do maceracji oraz części do nich, produkowane są ze stali nierdzewnej. Jako firma produkcyjna jesteśmy w stanie, na specjalne życzenie klienta, wyprodukować macerator o dowolnym rozmiarze i kształcie.
Macerator do wina (mieszadło do zacieru) wykorzystywane do maceracji wina i winogron. Produkt to uchwyt główny, bez końcówki maceracyjnej.
Macerator do wina i winogron (mieszadło do zacieru), służące maceracji wina czerwonego oraz mieszania moszczy owocowych.
Macerator do wina (mieszadło do owoców) wykorzystywane do maceracji wina czerwonego i winogron. Produkt to końcówka maceracyjna, bez uchwytu głównego.
Mieszadło Macerator do wina Typ 7
Indeks katalogowy: ME001185
Macerator do wina (mieszadło do owoców), służące maceracji wina czerwonego i winogron oraz mieszania moszczy owocowych.
Macerator do wina (mieszadło do zapraw owocowych) wykorzystywane do maceracji wina czerwonego i winogron oraz mieszania moszczy owocowych. Produkt to końcówka maceracyjna, bez uchwytu głównego.
Macerator do winogron (mieszadło do owoców) wykorzystywane do maceracji wina czerwonego i winogron oraz mieszania moszczy owocowych. Produkt to końcówka maceracyjna, bez uchwytu głównego.