Słód Carafa I Weyermann 0,25 kg
800.0 - 1000.0 EBC
Indeks katalogowy: ME711337
- Dostawa: od 4,30 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Carafa I Weyermann
Słód Carafa I to słód, który idealnie nadaje się do dodania bogatego, palonego smaku do receptur ciemnego piwa. Ten słód jest wytwarzany z wysokiej jakości niemieckiego jęczmienia, który został starannie wypalony, aby wydobyć jego wyjątkowy profil smakowy. Dzięki głębokiej, ciemnej barwie i nutom kawy, kakao i ciemnej czekolady słód Carafa I jest idealnym dodatkiem do każdego przepisu na ciemne piwo.
Barwa: 800.0 - 1000.0 EBC
Cechy słodu Carafa I:
- Zapewnia bogaty, palony smak recepturom ciemnego piwa
- Wyprodukowany z wysokiej jakości niemieckiego jęczmienia
- Dodaje do piwa nuty kawy, kakao i gorzkiej czekolady
- Nadaje się do stosowania w różnych stylach ciemnego piwa
Korzyści słodu Carafa I:
- Wzmacnia smak i aromat receptur ciemnego piwa
- Dodaje złożoności i głębi piwu
- Wykonany z wysokiej jakości składników zapewniających doskonałe doznania warzenia
- Nadaje się do stosowania w różnych stylach ciemnego piwa, dzięki czemu jest wszechstronnym składnikiem zarówno dla piwowarów domowych, jak i browarów rzemieślniczych
Słód Carafa I - zastosowanie
Słód Carafa I jest słodem wnoszącym do piwa głębokie aromaty palone oraz ciemny kolor.
Wersje I, II i III słodów Carafa różnią się kolorem - odpowiednią wersję polecamy dobrać w zależności od stylu piwa, do jakiego słód ten zostanie zastosowany.
Nadaje piwu palonego aromatu i nut kawy, kakao i ciemnej czekolady.
Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, jak np. niemieckie ale, brązowe ale, mocne ale, porter, stout, weissbier, dunkel weizen, weizenbock.
Słód Carafa I można wykorzystać do 5% zasypu.
Specyfikacja słodu Carafa I
Wilgotność |
% | max. 3.8 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 65.0 |
Barwa |
°EBC | 800.0 - 1000.0 |
Barwa |
Lovibond | 302.1 - 377.5 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Carafa I
Słód Carafa I powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Carafa I:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Zobacz także
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 5,97 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,30 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |