Słód Chocolat Castle Malting 0,25 kg
Słód Czekoladowy - 900.0 - 1100.0 EBC
Katalogindeks: ME512222
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Chocolat Castle Malting
Słód Chocolat (czekoladowy) jest kluczowym składnikiem dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Ten słód, wytwarzany ze starannie palonego jęczmienia, nadaje piwu bogaty, orzechowy smak i głęboki, ciemny kolor. Jest idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych, takich jak portery, stouty i brązowe piwa.
Barwa: 900.0 - 1100.0 EBC
Cechy słodu Chocolat (czekoladowego):
- Starannie palony jęczmień dla uzyskania bogatego, orzechowego smaku
- Nadaje piwu głęboki, ciemny kolor
- Idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych
Korzyści słodu Chocolat (czekoladowego):
- Dodaje głębi i złożoności do piwa
- Pozwala tworzyć szeroką gamę stylów piwnych
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku
- Łatwy w użyciu i idealny zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych piwowarów domowych
Słód Chocolat (czekoladowy) - zastosowanie
Słód Chocolat (czekoladowy) jest mocno palonym słodem o głębokiej, brązowej barwie. Używany jest do przyciemnienia barwy oraz wnosi aromaty palone i orzechów. Słód ten jest podobny do słodu Black, jednak wnosi mniej gorzkości i jest jaśniejszy - jest palony krócej i w niższej temperaturze.
Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak piwa brązowe, mocne, ciemniejsze i czarne, takie jak portery, stouty i brązowe piwa.
Słód Chocolat (czekoladowy) można wykorzystać do 7% zasypu.
Specyfikacja słodu Chocolat (czekoladowego)
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 75.0 |
Barwa |
°EBC | 900.0 - 1100.0 |
Barwa |
Lovibond | 338.1 - 413.1 |
Przechowywanie słodu Chocolat (czekoladowego)
Słód Chocolat (czekoladowy) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Chocolat (czekoladowego):
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód barwiący wytwarzany podczas procesu prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu ostry smak oraz nuty spalenizny i dymu. Nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733159
Słód Chocolat (czekoladowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa. Idealny do piw brązowych oraz ciemnych.
ME512224
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512291
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód pszeniczny czekoladowy wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu palone aromaty, nuty kawy, ciemnej czekolady i chleba. Idealny do piw górnej fermentacji.
ME711179
Leveringsomkostninger
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |