Słód Czekoladowy Ciemny Viking Malt 1 kg
800.0 - 1000.0 EBC
Indeks katalogowy: ME733007
- Dostawa: od 3,77 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Czekoladowy Ciemny Viking Malt
Słód czekoladowy ciemny jest idealnym dodatkiem dla każdego piwowara domowego warzącego piwa ciemne. Zapewnia bogaty, dymny smak z nutą kawy i czekolady, dzięki czemu jest idealnym wyborem do porterów, stoutów i ciemnych piw typu ale. Słód ten jest pieczołowicie palony do perfekcji, zapewniając idealną równowagę pomiędzy goryczką a słodyczą Twojego piwa.
Barwa: 800.0 - 1000.0 EBC
Cechy słodu czekoladowego ciemnego:
- Zapewnia spalony, gorzki i dymny smak
- Nuty kawy i czekolady
- Idealny do porterów, stoutów i ciemnych ale
- Ostrożnie palony dla maksymalnego smaku
Korzyści słodu czekoladowego ciemnego:
- Wzbogać swoje piwowarstwo domowe dzięki wysokiej jakości ciemnemu słodowi
- Dodaj głębi i złożoności swoim piwom dzięki bogatemu, dymnemu smakowi
- Idealny dla miłośników ciemnych, pełnych piw
- Ostrożnie palony, aby zapewnić maksymalny smak i spójność w każdej partii
Słód czekoladowy ciemny - zastosowanie
Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego.
Nadaje piwu spalony, gorzki i dymny aromat. Można znaleźć aromaty i smaki kawy i czekolady, które dobrze równoważą ogólny smak.
Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, takich jak stout, porter, bock, schwarzbier.
Słód czekoladowy ciemny można wykorzystać do 10% zasypu.
Specyfikacja słodu czekoladowego ciemnego
Wilgotność |
% | max. 5.0 |
Ekstrakt |
% d.m | min. 67.0 |
Barwa |
°EBC | 800.0 - 1000.0 |
Barwa |
Lovibond | 300.58 - 375.58 |
Przechowywanie słodu czekoladowego ciemnego
Słód czekoladowy ciemny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu czekoladowego ciemnego:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Zobacz także
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 3,77 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |