Słód Czekoladowy Ciemny Viking Malt 1 kg

800.0 - 1000.0 EBC

Indeks katalogowy: ME733007

Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
  • Dostawa: od 3,77 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
1,42 USD brutto / op 1,42 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Czekoladowy Ciemny Viking Malt

 

Słód czekoladowy ciemny jest idealnym dodatkiem dla każdego piwowara domowego warzącego piwa ciemne. Zapewnia bogaty, dymny smak z nutą kawy i czekolady, dzięki czemu jest idealnym wyborem do porterów, stoutów i ciemnych piw typu ale. Słód ten jest pieczołowicie palony do perfekcji, zapewniając idealną równowagę pomiędzy goryczką a słodyczą Twojego piwa.

 

Barwa: 800.0 - 1000.0 EBC

 

 

Cechy słodu czekoladowego ciemnego:

 

- Zapewnia spalony, gorzki i dymny smak

- Nuty kawy i czekolady

- Idealny do porterów, stoutów i ciemnych ale

- Ostrożnie palony dla maksymalnego smaku

 

Korzyści słodu czekoladowego ciemnego:

 

- Wzbogać swoje piwowarstwo domowe dzięki wysokiej jakości ciemnemu słodowi

- Dodaj głębi i złożoności swoim piwom dzięki bogatemu, dymnemu smakowi

- Idealny dla miłośników ciemnych, pełnych piw

- Ostrożnie palony, aby zapewnić maksymalny smak i spójność w każdej partii

 

Słód czekoladowy ciemny - zastosowanie

 

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego.

Nadaje piwu spalony, gorzki i dymny aromat. Można znaleźć aromaty i smaki kawy i czekolady, które dobrze równoważą ogólny smak.

Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, takich jak stout, porter, bock, schwarzbier.

Słód czekoladowy ciemny można wykorzystać do 10% zasypu.

 

Specyfikacja słodu czekoladowego ciemnego

 

Wilgotność

% max. 5.0

Ekstrakt

% d.m min. 67.0

Barwa

°EBC 800.0 - 1000.0

Barwa

Lovibond 300.58 - 375.58
 

Profil smakowy słodu jęczmiennego czekoladowego ciemnego

 

Przechowywanie słodu czekoladowego ciemnego

Słód czekoladowy ciemny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu czekoladowego ciemnego:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 3,77 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt