Słód Czekoladowy Jasny Viking Malt 1 kg
350.0 - 450.0 EBC
Katalogindeks: ME733009
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Czekoladowy Jasny Viking Malt
Słód czekoladowy jasny jest idealnym dodatkiem do arsenału każdego piwowara domowego. W zależności od użytej ilości zapewnia orzechowy lub palony aromat oraz aromaty i smaki kawy i czekolady. Dodaje również głęboko czerwonego koloru piwu, dzięki czemu idealnie nadaje się do porterów, stoutów i ciemnych piw typu ale.
Barwa: 350.0 - 450.0 EBC
Cechy słodu czekoladowego jasnego:
- Nadaje orzechowy lub palony aromat
- Dodaje aromatów i smaków kawy i czekolady
- Dodaje piwu głęboki czerwony kolor
- Idealny do porterów, stoutów i ciemnych ale
Korzyści słodu czekoladowego jasnego:
- Wzbogać swoje piwowarstwo domowe dzięki naszemu wysokiej jakości jasnemu słodowi czekoladowemu
- Dodaj złożoności i głębi swoim piwom dzięki unikalnym smakom i aromatom
- Uzyskaj idealny kolor dla swoich ciemnych piw
- Wykonany z najwyższej jakości składników dla najlepszych rezultatów
Słód czekoladowy jasny - zastosowanie
Jest produkowany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego, uzupełnia i utrwala kolor, pogłębia głęboki aromat piw ciemnych.
Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Można zauważyć także aromaty i smaki kawy i czekolady.
Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, takich jak stout, porter, bock, schwarzbier.
Słód czekoladowy jasny można wykorzystać do 10% zasypu (typowa dawka to 5 - 10%).
Specyfikacja słodu czekoladowego jasnego
Wilgotność |
% | max. 5.0 |
Ekstrakt |
% d.m | min. 68.0 |
Barwa |
°EBC | 350.0 - 450.0 |
Barwa |
Lovibond | 131.82 - 169.32 |
Przechowywanie słodu czekoladowego jasnego
Słód czekoladowy jasny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu czekoladowego jasnego:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Jęczmień prażony wytwarzany jest poprzez prażenie surowego ziarna jęczmienia. Nadaje piwu intensywnie czarną barwę i smak kawy zbożowej i czarnej, gorzkiej czekolady. Jest idealnym składnikiem piw w stylu porter i stout.
ME733039
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733017
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód barwiący wytwarzany podczas procesu prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu ostry smak oraz nuty spalenizny i dymu. Nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733003
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
ME733011
Leveringsomkostninger
International kurer levering - AT, BA, LT, LV, CH : | fra 28,26 $ |
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
International kurer levering - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | fra 22,61 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
International kurer levering - HR, IT : | fra 39,56 $ |
Palle levering : | fra 37,68 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |
Kurer levering : | fra 6,28 $ |
International kurer levering - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | fra 33,91 $ |
International kurer levering - RO : | fra 45,21 $ |
International kurer levering - US : | fra 37,68 $ |