Słód Czekoladowy Jasny Viking Malt 1 kg

350.0 - 450.0 EBC

Indeks katalogowy: ME733009

Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
  • Dostawa: od 4,12 USD (Paczkomaty InPost)
1,37 USD -40% 0,82 USD brutto / op 0,82 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 0,89 USD / op -8%
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Czekoladowy Jasny Viking Malt

 

Słód czekoladowy jasny jest idealnym dodatkiem do arsenału każdego piwowara domowego. W zależności od użytej ilości zapewnia orzechowy lub palony aromat oraz aromaty i smaki kawy i czekolady. Dodaje również głęboko czerwonego koloru piwu, dzięki czemu idealnie nadaje się do porterów, stoutów i ciemnych piw typu ale.

 

Barwa: 350.0 - 450.0 EBC

 

 

Cechy słodu czekoladowego jasnego:

 

- Nadaje orzechowy lub palony aromat

- Dodaje aromatów i smaków kawy i czekolady

- Dodaje piwu głęboki czerwony kolor

- Idealny do porterów, stoutów i ciemnych ale

 

Korzyści słodu czekoladowego jasnego:

 

- Wzbogać swoje piwowarstwo domowe dzięki naszemu wysokiej jakości jasnemu słodowi czekoladowemu

- Dodaj złożoności i głębi swoim piwom dzięki unikalnym smakom i aromatom

- Uzyskaj idealny kolor dla swoich ciemnych piw

- Wykonany z najwyższej jakości składników dla najlepszych rezultatów

 

Słód czekoladowy jasny - zastosowanie

 

Jest produkowany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego, uzupełnia i utrwala kolor, pogłębia głęboki aromat piw ciemnych.

Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Można zauważyć także aromaty i smaki kawy i czekolady.

Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, takich jak stout, porter, bock, schwarzbier.

Słód czekoladowy jasny można wykorzystać do 10% zasypu (typowa dawka to 5 - 10%).

 

Specyfikacja słodu czekoladowego jasnego

 

Wilgotność

% max. 5.0

Ekstrakt

% d.m min. 68.0

Barwa

°EBC 350.0 - 450.0

Barwa

Lovibond 131.82 - 169.32
 

Profil smakowy słodu jęczmiennego czekoladowego jasnego

 

Przechowywanie słodu czekoladowego jasnego

Słód czekoladowy jasny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu czekoladowego jasnego:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

 

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,72 USD
Paczkomaty InPost : od 4,12 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : od 25,74 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : od 20,59 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : od 30,90 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : od 36,04 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : od 41,19 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : od 34,33 USD

Zapytaj o produkt