Słód Wheat Black Castle Malting 0,25 kg
Słód Pszeniczny czarny - 1100.0 - 1400.0 EBC
Indeks katalogowy: ME512309
- Dostawa: od 3,77 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Wheat Black Castle Malting
Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) to pozycja obowiązkowa dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swoim piwom. Ten słód jest wytwarzany z wysokiej jakości pszenicy, która została prażona do perfekcji, co daje bogaty, ciemny kolor i intensywne palone smaki. Najbardziej wyraźną nutą jest kawa, dzięki czemu idealnie nadaje się do ciemnych piw, takich jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i specjalnych piw. Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) nie nada Twojemu piwu żadnej cierpkości, zapewniając gładkie i przyjemne doznania podczas picia.
Barwa: 1100.0 - 1400.0 EBC
Cechy słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego):
- Wykonany z wysokiej jakości pszenicy
- Prażony do perfekcji dla intensywnych smaków palonych
- Dodaje głębi i złożoności piwom
- Nie nada Twojemu piwu cierpkości
Korzyści słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego):
- Idealny do ciemnych piw, takich jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i piw specjalnych
- Dodaje bogaty, ciemny kolor i intensywny smak palonych piw
- Zapewnia przyjemne doznania podczas picia
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i jakości
Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) - zastosowanie
Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) to specjalny słód pszeniczny wnoszący do piwa intensywne nuty palone, przede wszystkim kawy, którym, dzięki specjalnej technologii prażenia ziarna, nie towarzyszy cierpkość. Zastosowanie go w zasypie daje efekty odmienne od niesłodowanej, palonej pszenicy.
Nadaje piwu nuty kawy z intensywnym palonym charakterem.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i piwa specjalne.
Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) można wykorzystać do 20% zasypu.
Specyfikacja słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego)
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 77.0 |
Barwa |
°EBC | 1100.0 - 1400.0 |
Barwa |
Lovibond | 413.1 - 525.6 |
Przechowywanie słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego)
Słód pszeniczny czarny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu pszenicznego czarnego:
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Zobacz także
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 3,77 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |