Słód Wheat Black Castle Malting 1 kg śrutowany

Słód Pszeniczny czarny - 1100.0 - 1400.0 EBC

Indeks katalogowy: ME512308

Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) wytwarzany z pszenicy. Nadaje nuty kawy z intensywnym, palonym charakterem. Idealny do warzenia dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i piw specjalnych.
  • Dostawa: od 4,30 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
2,34 USD -65% 0,82 USD brutto / op 0,82 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 0,91 USD / op -10%
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Wheat Black Castle Malting

 

Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) to pozycja obowiązkowa dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swoim piwom. Ten słód jest wytwarzany z wysokiej jakości pszenicy, która została prażona do perfekcji, co daje bogaty, ciemny kolor i intensywne palone smaki. Najbardziej wyraźną nutą jest kawa, dzięki czemu idealnie nadaje się do ciemnych piw, takich jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i specjalnych piw. Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) nie nada Twojemu piwu żadnej cierpkości, zapewniając gładkie i przyjemne doznania podczas picia.

 

Barwa: 1100.0 - 1400.0 EBC

 

 

Cechy słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego):

 

- Wykonany z wysokiej jakości pszenicy

- Prażony do perfekcji dla intensywnych smaków palonych

- Dodaje głębi i złożoności piwom

- Nie nada Twojemu piwu cierpkości

 

Korzyści słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego):

 

- Idealny do ciemnych piw, takich jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i piw specjalnych

- Dodaje bogaty, ciemny kolor i intensywny smak palonych piw

- Zapewnia przyjemne doznania podczas picia

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i jakości

 

Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) - zastosowanie

 

Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) to specjalny słód pszeniczny wnoszący do piwa intensywne nuty palone, przede wszystkim kawy, którym, dzięki specjalnej technologii prażenia ziarna, nie towarzyszy cierpkość. Zastosowanie go w zasypie daje efekty odmienne od niesłodowanej, palonej pszenicy.

Nadaje piwu nuty kawy z intensywnym palonym charakterem.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak dunkelweizen, altbier, black IPA, schwarzbiers i piwa specjalne.

Słód Wheat Black (pszeniczny czarny) można wykorzystać do 20% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego)

 

Wilgotność

% max. 4.5

Ekstrakt

% s.m min. 77.0

Barwa

°EBC 1100.0 - 1400.0

Barwa

Lovibond 413.1 - 525.6
 

Przechowywanie słodu Wheat Black (pszenicznego czarnego)

Słód pszeniczny czarny powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu pszenicznego czarnego:

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 4,30 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt