Słód Żytni Czekoladowy Weyermann 1 kg

400.0 - 700.0 EBC

Katalogindeks: ME711184

Słód żytni czekoladowy wytwarzany z żyta. Nadaje piwu palony aromat oraz nuty łagodnej kawy, czekolady, orzechów, nugatu i chleba. Idealny do piw żytnich, wieloziarnistych.
  • Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
3,14 $ gross / op 3,14 $ net + 0 % Moms / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Beskrivelse

Słód Żytni Czekoladowy Weyermann

 

Słód żytni czekoladowy jest idealnym dodatkiem do każdej receptury ciemnego piwa. Dzięki unikalnej mieszance smaków, w tym łagodnej kawy, czekolady, orzechów, nugatu i chleba, dodaje głębi złożoności Twojemu piwu, które z pewnością zrobi wrażenie. Ten słód jest idealny do piw ciemnych górnej fermentacji, a także do piw wieloziarnistych, żytnich, kwasów, piw historycznych, stoutów i porterów.

 

Barwa: 400.0 - 700.0 EBC

 

 

Cechy słodu żytniego czekoladowego:

 

- Zapewnia wyjątkową mieszankę smaków, w tym łagodnej kawy, czekolady, orzechów, nugatu i nuty chleba

- Idealny do piw ciemnych górnej fermentacji, piw wieloziarnistych, piw żytnich, kwasów, piw historycznych, stoutów i porterów

- Dodaje głębi i złożoności piwu

 

Korzyści słodu żytniego czekoladowego:

 

- Wznieś swoje piwowarstwo na wyższy poziom dzięki wyjątkowym smakom słodu żytniego czekoladowego

- Idealny do eksperymentowania z nowymi przepisami i stylami

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i aromatu

 

Słód żytni czekoladowy - zastosowanie

 

Słód żytni czekoladowy nadaje piwom aromaty typowe dla słodu żytniego, a dodatkowo wzbogaca aromat o nuty palone oraz przyciemnia barwę piwa.

Nadaje piwu palony aromat oraz nuty łagodnej kawy, czekolady, orzechów, nugatu i chleba.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak piwa żytnie, piwa wieloziarniste, historyczne style piwa, stout, porter.

Słód żytni czekoladowy można wykorzystać do 5% zasypu.

 

Specyfikacja słodu żytniego czekoladowego

 

Wilgotność

% max. 4.0

Ekstrakt

% s.m min. 65.0

Barwa

°EBC 400.0 - 700.0

Barwa

Lovibond 151.3 - 264.4

Profil smakowy słodu żytniego czekoladowego

 

 
Spektrum aromatów oraz smak, jakie słód wnosi do gotowego piwa
Legenda:
 

Roasted - aromaty palone:


- coffee - kawowy
- cacao - kakaowy
- dark chocolate - ciemnej czekolady
- roasted almond - prażonego migdała
- dried fruit - suszonych owoców
- bready - chlebowy

Smoky - aromaty dymne, wędzone:


- wood smoke - dymu drzewnego
- clove - goździka

Fruity/Nutty - owocowe/dymne:


- almond - migdałowy
- hazelnut - orzechowy
- raisin - rodzynek
- vanilla - waniliowy

Malty - słodowe:


- honey - miodowy
- biscuit - biszkoptowy
- marmalade - marmolada
- malty-sweet - słodki słodowy

Caramel - karmelowe:


- toffee - toffi
- light caramel - karmelowy
- dark caramel - ciemny karmel

Taste - smak:


- sour - kwaśny
- sweet - słodki
- bitter - gorzki

 

Przechowywanie słodu żytniego czekoladowego

Słód żytni czekoladowy powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu żytniego czekoladowego:

Weyermann®

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

Se også

Kunder, der har købt dette produkt, købte også...

Leveringsomkostninger

Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : fra 0,00 $
InPost pakkeskabe : fra 5,02 $
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : fra 0,25 $

Spørg efter et produkt