Piwowarstwo

Sprzęt (71)

Pomiary, mycie, dezynfekcja (3)

Surowce (40)

Beczki i płatki dębowe (3)

Klarowanie, dodatki (1)
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
Słód Carahell Weyermann
20.0 - 30.0 EBC
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
Słód Caraaroma Weyermann
350.0 - 450.0 EBC
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
Słód Abbey Castle Malting
Słód Klasztorny - 41.0 - 49.0 EBC
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
Słód Carared Weyermann
40.0 - 60.0 EBC
Słód Carared wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodkiego aromatu z nutami karmelu, miodu i ciasta. Idealny do warzenia piw czerwonych.
Słód Cararye Weyermann
150.0 - 200.0 EBC
Słód Cararye wytwarzany z żyta. Nadaje piwu intensywny aromat chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji z silnie zaakcentowanym profilem słodowym.
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu