Słód Abbey Klasztorny Weyermann 1 kg

Indeks katalogowy: ME711072

  • Dostawa: od 3,76 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
2,59 USD brutto / op 2,59 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Abbey (klasztorny) Weyermann

 

Jest to słód o wysokiej kruchości, dający w gotowym piwie wybitnie wyrazisty aromat słodowy oraz nuty miodowe. W zależności od ilości użytego w zasypie słodu Abbey, daje on barwę od bursztynowej do czerwono-brązowej.

 

Barwa [EBC]

40 - 50

Barwa [Lovibond]

15,5 - 19,3

Zalecana ilość

do 50%

Polecany do piw

klasztorne, blonde, bruin (brown), bursztynowe, faro, piwa owocowe
 
 
W galerii znajdziesz spektrum aromatów oraz smak, jakie słód wnosi do gotowego piwa
Legenda:
 

Roasted - aromaty palone:


- coffee - kawowy
- cacao - kakaowy
- dark chocolate - ciemnej czekolady
- roasted almond - prażonego migdała
- dried fruit - suszonych owoców
- bready - chlebowy

Smoky - aromaty dymne, wędzone:


- wood smoke - dymu drzewnego
- clove - goździka

Fruity/Nutty - owocowe/dymne:


- almond - migdałowy
- hazelnut - orzechowy
- raisin - rodzynek
- vanilla - waniliowy

Malty - słodowe:


- honey - miodowy
- biscuit - biszkoptowy
- marmalade - marmolada
- malty-sweet - słodki słodowy

Caramel - karmelowe:


- toffee - toffi
- light caramel - karmelowy
- dark caramel - ciemny karmel

Taste - smak:


- sour - kwaśny
- sweet - słodki
- bitter - gorzki

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 4,58 USD
Paczkomaty InPost : od 3,76 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt