Witamina A Vitamon A 1 kg

Indeks katalogowy: ME088093

  • Dostawa: od 4,08 USD (Paczkomaty InPost)
18,40 USD brutto / op 14,96 USD netto + 23% VAT / op

Opis

Witamina A Vitamon A 1 kg
Składniki odżywcze dla optymalnego żywienia drożdży.

 

Opis produktu
Produkty Vitamon® są to specjalne preparaty odżywcze dla drożdży. Wspomagają propagację drożdży, zapewniają szybki początek fermentacji, oraz wspomagają pełne zakończenie fermentacji.
Vitamon® jest to czysty fosforan dwuamonu.
Vitamon® B jest solą witaminy B1 (tiamina), o długim okresie przydatności do spożycia.
Vitamon® Combi na podstawie obydwu składników: Vitamon® A i B Vitamon®.


Cel stosowania:
Produkty wspiera propagację drożdży wraz z poprawą fermentacji. Składniki odżywcze Vitamon® zawierają neutralne substancje pomocnicze, które zapobiegają zbrylaniu podczas przechowywania.


Produkt i działanie
Vitamon®: Zastosowanie w szczególności w tych przypadkach, w których brakuje fosforanu lub azotu. Jest dodatkową, naturalną podstawą pokarmu drożdży przez zawartość amonu i fosforanu. Vitamon®A dozujemy odpowiednio. W ten sposób, rozmnażanie drożdży, a zatem sama fermentacja jest zoptymalizowana.


Vitamon® B: Witamina B1 ma specjalny rozmnożeniowy wpływ na drożdże. Gdy grzyb Botrytis cinerea pobiera witaminy B1 z owoców, Vitamon® B musi być odpowiednio stosowany na sok winogronowy, który został zakażony Botrytis. W trakcie aplikacji drożdży propagacja ich i rozprzestrzenienie jest wspierane i promowane. SO2 jest dawkowany bez zmian.


Vitamon® Combi: Vitamon® Combi może być stosowana do efektywnego efektywne połączenie dla wszystkich rodzajów moszczu, we wszystkich wtórnych w procesach fermentacji i do produkcji wina musującego. Vitamon® Combi jest powszechnie dodawany jako środek zapobiegawczy, gdy ilość składników odżywczych w moszczu nie jest znana. Stosowanie tego preparatu nie tylko zapewnia w moszczu do fermentacji odpowiednią ilość witamin niezbędnych do rozmnażania, ale także składniki odżywcze, które są niezbędne do rozmnażania, a tym samym prowadzi do lepszej fermentacji.

 

Dawkowanie i stosowanie produktów Vita:

Produkt

Typ składników

Zalecane dawkowanie

Dodatkowe dawkowanie

VitaFerm

Kompleks odżywczy

Legalna dawka max. 70 g/100 L

Niezalecana

Vitamon® A

Składniki odżywcze

50-60 g/100 L (legalna dawka max. 100 g/100 L)

40-50 g/100 L dla chorych winogron; 65 mg/100 L Vitamon® B

Vitamon® B

Witaminy

Legalna dawka max. 65 mg/100 L

50-60 g/100 L Vitamon® A, (legalna dawka max. 100 g/100 L)

Vitamon® Combi

Składniki odżywcze i witaminy

Legalna dawka max. 50 g/100 L

30-50 g/100 L Vitamon® A

Vitamon® Ultra

Bardzo wydajne składniki odżywcze

Legalna dawka max. 60 g/100 L

30-50 g/100 L Vitamon® A

 

Legalnie dopuszczone dawki odnoszą się do prawa UE. W szczególności w celu zapobiegania nietypowych oznak starzenia, stosowanie dozwolonych wyższych dawek ma sens. Również tendencja do tworzenia siarczku powodującego niepożądane smaki jest zmniejszona. Upłynnić produkty Vitamon® w moszczu/soku winogronowym lub w wodzie i dodać do naczynia fermentacyjnego. Połowa dawki powinna zostać dodane przed rozpoczęciem fermentacji, drugą połowę w pierwszej tercji fermentacji. Zaleca się, by sprawdzić ilość składników odżywczych w moszczu.
 

Przechowywanie
Przechowuj produkty Vitamon® w chłodnym, suchym i chroń przed światłem słonecznym. Zawsze szczelnie zamykaj otwarte opakowania.

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 4,08 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt