Słód Owsiany Viking Malt 0,25 kg

3.0 - 6.5 EBC

Indeks katalogowy: ME733320

Słód owsiany wytwarzany z owsa. Nadaje piwu kremowego, aksamitnego odczucia w ustach. Idealny do warzenia wszystkich rodzajów piwa.
  • Dostawa: od 3,76 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
0,82 USD brutto / op 0,82 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Owsiany Viking Malt

 

Słód owsiany to specjalny słód, który jest wytwarzany z wysokiej jakości owsa. Ten słód zapewnia delikatny smak i zrównoważony wpływ na wiele typów piwa. Zapewnia kremowe i aksamitne odczucie w ustach. Słód owsiany jest wszechstronny i może być stosowany do wszystkich rodzajów piwa, od stoutów po IPA.

 

Barwa: 3.0 - 6.5 EBC

 

 

Cechy słodu owsianego:

 

- Wykonany z wysokiej jakości owsa

- Zapewnia delikatny smak i równowagę

- Nadaje piwu kremowy i aksamitny posmak

- Wszechstronny i może być stosowany do wszystkich rodzajów piwa

 

Korzyści słodu owsianego:

 

- Poprawia smak i odczucie w ustach

- Dodaje złożoności i głębi Twoim piwom

- Idealny do eksperymentowania z nowymi recepturami piwa

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszych rezultatów

 

Słód owsiany - zastosowanie

 

Słód owsiany Viking Malt posiada naturalnie duże łuski, co poprawia proces filtracji. Odczucia aromatyczno-smakowe są delikatne i subtelne a zarazem bardzo zrównoważone. Dlatego stanowią doskonałą bazę dla wielu kompozycji chmielowo-słodowych. Słód owsiany wnosi również kremowe i aksamitne odczucie w ustach.

Nadaje piwu miękkiego smaku i kremowe, aksamitne odczucie w ustach.

Idealny do warzenia wszystkich rodzajów piw.

Słód owsiany można wykorzystać do 20% zasypu.

 

Specyfikacja słodu owsianego

 

Wilgotność

% max. 7.0

Ekstrakt

% s.m min. 58.0

Barwa

°EBC 3.0 – 6.5

Barwa

Lovibond 1.69 - 3.0

Obca materia

% max. 4.0
 

Profil smakowy słodu owsianego

 

Przechowywanie słodu owsianego

Słód owsiany powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu owsianego:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 4,58 USD
Paczkomaty InPost : od 3,76 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt