Słód Zakwaszający Weyermann 1 kg

2.0 - 5.0 EBC

Katalogindeks: ME711058

Słód zakwaszający wytwarzany z jęczmienia. Idealny do warzenia wszystkich piw jasnych i ciemnych oraz kwaśnych.
  • Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
3,64 $ gross / op 3,64 $ net + 0 % Moms / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Beskrivelse

Słód Zakwaszający Weyermann

 

Słód zakwaszający jest składnikiem wpływającym w istotny i bezpieczny sposób na wartość pH zacieru dzięki czemu pozwala uzyskać lepsze rezultaty. Pomaga regulować pH zacieru, prowadząc do wydajniejszej konwersji skrobi do cukrów. Niezależnie od tego, czy warzysz piwo jasne, ciemne, czy nawet piwo kwaśne, słód zakwaszony jest wszechstronnym składnikiem dla każdego piwowara chcącego poprawić jakość warzonego piwa.

 

Barwa: 2.0 - 5.0 EBC

 

 

Cechy słodu zakwaszającego:

 

- Pomaga dostosować pH zacieru w celu optymalnego przekształcenia skrobi w cukry

- Uniwersalne zastosowanie do piw jasnych i ciemnych oraz piw kwaśnych

 

Korzyści słodu zakwaszającego:

 

- Poprawia wydajność procesu zacierania

- Poprawia ogólny smak piwa

- Wszechstronny składnik dla każdego piwowara domowego, który chce udoskonalić swoje piwo

 

Słód zakwaszający - zastosowanie

 

Słód zakwaszający jest słodem specjalnym stosowanym do obniżenia pH zacieru, co skutkuje:

- wydajniejszym zacieraniem,

- pozytywnie wpływa na powstanie przełomu w trakcie gotowania,

- jaśniejsza barwa piwa pilzneńskiego.

Idealny do warzenia wszystkich stylów piwa, jeśli wymagana jest korekta pH zacieru.

Słód zakwaszający można wykorzystać do 10% zasypu (szacuje się, że 1% słodu obniża pH o ok. 0.1).

 

Specyfikacja słodu zakwaszającego

 

Wilgotność

% max. 8.0

Barwa

°EBC 2.0 - 5.0

Barwa

Lovibond 1.2 - 2.3

pH

  3.4 - 3.6
 

Profil smakowy słodu jęczmiennego zakwaszającego

 

 
Spektrum aromatów oraz smak, jakie słód wnosi do gotowego piwa
Legenda:
 

Roasted - aromaty palone:


- coffee - kawowy
- cacao - kakaowy
- dark chocolate - ciemnej czekolady
- roasted almond - prażonego migdała
- dried fruit - suszonych owoców
- bready - chlebowy

Smoky - aromaty dymne, wędzone:


- wood smoke - dymu drzewnego
- clove - goździka

Fruity/Nutty - owocowe/dymne:


- almond - migdałowy
- hazelnut - orzechowy
- raisin - rodzynek
- vanilla - waniliowy

Malty - słodowe:


- honey - miodowy
- biscuit - biszkoptowy
- marmalade - marmolada
- malty-sweet - słodki słodowy

Caramel - karmelowe:


- toffee - toffi
- light caramel - karmelowy
- dark caramel - ciemny karmel

Taste - smak:


- sour - kwaśny
- sweet - słodki
- bitter - gorzki

 

Przechowywanie słodu zakwaszającego

Słód zakwaszający powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu zakwaszającego:

Weyermann®

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Se også

Kunder, der har købt dette produkt, købte også...

Leveringsomkostninger

Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : fra 0,00 $
InPost pakkeskabe : fra 5,02 $
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : fra 0,25 $

Spørg efter et produkt