Kategorie

Słód Zakwaszający Weyermann 1 kg

Indeks katalogowy: ME711058

  • Dostawa: od 5,00 zł
10,00 zł / op 8,13 zł + 23% VAT
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Zakwaszający Weyermann

 

Słód zakwaszający jest słodem specjalnym stosowanym do obniżenia pH zacieru, co skutkuje:

- sprawniejszym zacieraniem,

- instensywniejszą fermentacją,

- jaśniejsza barwa piwa pilzneńskiego.

 

 pH 3,3 - 4,5

Barwa [EBC]

2,5 - 12

Barwa [Lovibond]

1,4 - 5

Zalecana ilość

do 5%

do 10% (piwa kwaśne)

Polecany do piw

pilzner, piwa lekkie, pszeniczne
 
 
W galerii znajdziesz spektrum aromatów oraz smak, jakie słód wnosi do gotowego piwa
Legenda:
 

Roasted - aromaty palone:


- coffee - kawowy
- cacao - kakaowy
- dark chocolate - ciemnej czekolady
- roasted almond - prażonego migdała
- dried fruit - suszonych owoców
- bready - chlebowy

Smoky - aromaty dymne, wędzone:


- wood smoke - dymu drzewnego
- clove - goździka

Fruity/Nutty - owocowe/dymne:


- almond - migdałowy
- hazelnut - orzechowy
- raisin - rodzynek
- vanilla - waniliowy

Malty - słodowe:


- honey - miodowy
- biscuit - biszkoptowy
- marmalade - marmolada
- malty-sweet - słodki słodowy

Caramel - karmelowe:


- toffee - toffi
- light caramel - karmelowy
- dark caramel - ciemny karmel

Taste - smak:


- sour - kwaśny
- sweet - słodki
- bitter - gorzki

 

Zobacz także

Nie znaleziono produktów odpowiadających zadanym kryteriom

Koszty dostawy

Załączniki

Zapytaj o produkt