Spezial
Prażona pszenica Simpsons Malt
Torrefied Wheat EBC: 1.7-5.2
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu
Słód Owsiany Viking
3.0 - 6.5 EBC
Słód owsiany wytwarzany z owsa. Nadaje piwu kremowego, aksamitnego odczucia w ustach. Idealny do warzenia wszystkich rodzajów piwa.
Słód Diastatic Castle Malting
Słód Diastatyczny 3,5-4,5 EBC
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu
Słód Melano Light Castle Malting
Słód Melanoidynowy Jasny - 36.0 - 44.0 EBC
Słód Melano Light (melanoidynowy jasny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy aromat i czerwoną barwę. Idealny do piw bursztynowych i ciemnych.
Słód Oat Malt Castle Malting
Słód Owsiany - 2,3 EBC
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu
Słód Enzymatyczny Viking
max. 7.0 EBC
Słód enzymatyczny wytwarzany z jęczmienia. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz jako pomoc przy przegrzaniu zacieru. Idealny zarówno do piw, jak i whisky i innych mocnych alkoholi.
Słód Dekstrynowy Viking
8.0 - 14.0 EBC
Słód dekstrynowy wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu przyjemne słodkie, karmelowe, toffi i słodowe smaki i aromaty z nutą ciastek. Idealny do warzenia wszystkich piw typu ale i lager.
Słód Acid Castle Malting
Słód Zakwaszający - 6-12 EBC Castle Malting
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu
Słód Melano Castle Malting
Słód Melanoidynowy - 75.0 - 85.0 EBC
Słód Melano (melanoidynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy smak, głębię oraz ciemniejszą barwę. Idealny do warzenia piw ciemnych i bursztynowych.
Słód Red Ale (Melanoidowy) Viking
60.0 - 80.0 EBC
Słód red ale melanoidynowy wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowe i gorzkie, ale także prażone i orzechowe smaki. Idealny do warzenia piw specjalnych i ciemnych lagerów.
Słód Zakwaszający Weyermann
2.0 - 5.0 EBC
Słód zakwaszający wytwarzany z jęczmienia. Idealny do warzenia wszystkich piw jasnych i ciemnych oraz kwaśnych.