AlbuVin 20 g białko jaj do harmonizacji

Indeks katalogowy: ME088189

  • Dostawa: od 5,00 zł (Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków))
  • Kod EAN:
    • 4010105000009
8,50 zł brutto / op 6,91 zł netto + 23% VAT / op
Do przechowalni

Opis

AlbuVin 20 g białko jaj do harmonizacji
Sproszkowane białko jaja kurzego dla harmonizacji polifenoli i smaku.
 

Opis produktu:

AlbuVin jest produktem najwyższej jakości, produkowanym ze świeżego białka jaja kurzego poprzez pasteryzację i suszenie rozpyłowe. Dzięki starannemu wytwarzaniu tego proszku zostają zachowane wszystkie zalety białka świeżych jaj. Ze względu na łatwe i szybkie stosowanie AlbuVin ma doskonałe cechy dla użytkownika. AlbuVin powoduje harmonizację win poprzez redukcję nadmiaru frakcji polifenoli i umożliwia pewien stopień wyklarowania. Substancje czynne AlbuVin wraz z taninami wina, a także z brązowymi substancjami barwiącymi powodują powstawanie drobnoziarnistego osadu podczas klarowania.

 

Dozwolone zgodnie z prawem i przepisami obecnie obowiązującego.

Czystość i jakość zostały udowodnione przez wyspecjalizowane laboratoria.

 

Cel stosowania:

AlbuVin jest przeznaczony do harmonizacji smaku przede wszystkim w winach czerwonych. Wpływa na zmniejszenie i zrównoważenie zwiększonych frakcji polifenoli oraz zapewnia optymalizację jakości organoleptycznej, bez negatywnego wpływu na smak wina.

 

Produkt i działanie:

Liczne zalety stosowania świeżego białka jaja kurzego zostają połączone w AlbuVin. Produkt daje rezultaty w bilansowaniu i harmonizacji substancji zapachowych i smakowych. AlbuVin może być stosowane w młodym winie, w celu wyklarowania, oraz w winie gotowym do butelkowania. Wina stają się bardziej zrównoważone i miękkie, o odczuwalnie niższej kwasowości, bardziej harmonijne i pełne aromatu. AlbuVin zapewnia końcowe zaokrąglenie białych i czerwonych win wysokiej jakości i ma pewien wpływ klarujący. AlbuVin działa natychmiast po dodaniu do wina.

 

Dawkowanie:

Dawka powinna zostać określona przez przeprowadzenie wstępnych testów.

4g AlbuVin / 100L odpowiada w przybliżeniu białku z jednego świeżego jaja. Dawkowanie AlbuVin można bardzo dokładnie zmierzyć. Zazwyczaj stosowana dawka AlbuVin do bilansowania i harmonizacji smaku to 4-12g / 100L.
W zależności od zawartości tanin można zwiększyć dawkę do 16g/ 100L.

 

Stosowanie:

W celu ułatwienia stosowania AlbuVin miesza się (trzepaczką) z dziesięciokrotną ilością wody, a następnie dodaje się do zbiornika. Zapewnić równomierne rozprowadzenie. Po kilku dniach wino należy przefiltrować.

 

Przechowywanie:

Chronić od obcych zapachów i wilgoci. Niezwłocznie szczelnie zamknąć otwarte opakowania. Smak i zapach AlbuVin są charakterystyczne dla produktu.

Zobacz także

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 13,50 zł
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Strefa Piwa (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Świat Kraftu (Kraków) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Piwa Świata (Poznań) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Delikatesy Best (Lublin) : od 5,00 zł
Odbiór osobisty w sklepie Sklep z Piwem (Gdańsk) : od 5,00 zł

Zapytaj o produkt