Zestawy surowców
Szukasz gotowej receptury na domowe piwo, dzięki której będziesz mógł rozpocząć zacierania od razu po wyjęciu surowców z pudełka? Zestawy surowców które posiadamy w ofercie, zawierają odważone ilości słodów i chmieli, które pozwolą Ci uwarzyć w domu piwo według sprawdzonych receptur - naszych lub zwycięzców konkursów piwowarskich. Do zestawu możesz wybrać swoje ulubione drożdże lub skorzystać z naszych propozycji, które znajdziesz przy na zakładce "Zobacz także" przy każdym produkcie. Każdy zestaw zawiera instrukcję, która przeprowadzi Cię krok po kroku przez najważniejsze etapy - od wsypania słodu do garnka do zakapslowania gotowego piwa.
Pamiętaj, że piwowarstwo domowe to również eksperymenty i kreatywność! Jeśli masz pomysł na wzbogacenie lub modyfikację receptury, którą kupiłeś - śmiało go realizuj i koniecznie daj nam znać co z tego wyszło!
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Krakowskim KPD w kategorii Poskie IPA. Autor receptury: Jan Waloszczyk
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Krakowskim KPD w kategorii Saison. Autor receptury: Dawid Postój
Zestaw surowców Not hazy session IPA I
słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Indeks katalogowy: ME018061
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w VII Łódzkim KPD w kategorii Session IPA. Autor receptury: Szymon Sobieszczyk
Zestaw surowców Anakonda - NE IPA by TEA Time Brewpub
słody śrutowane, na ok. 20 l piwa
Indeks katalogowy: ME018054
Piwo wg tej receptury zajęło III miejsce w XI Szczeciński KPD w kategorii Porter angielski. Autor receptury: Piotr i Tomasz Osińscy
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Szczeciński KPD w kategorii Porter angielski. Autor receptury: Sebastian Put
Zestaw surowców Porter bałtycki z wędzoną śliwką i kostką z beczki po bourbonie - piwo świąteczne I
słody śrutowane, na ok. 15 l piwa
Indeks katalogowy: ME001448
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Krakowskim KPD w kategorii Piwo świąteczne. Autor receptury: Adam Halwa
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Krakowskim KPD w kategorii Flanders red ale. Autor receptury: Wojciech Staszewski
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Warszawskim KPD im. W. Trześniowskiego w kategorii Włoski pils. Autor receptury: Jakub Niechoda
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w X Krakowskim KPD w kategorii Sour double IPA. Autor receptury: Damian Korzeniewski
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w XI Krakowskim KPD w kategorii Juicy sour. Autor receptury: Jakub Kosiński
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w X Krakowskim KPD w kategorii Weizenbock. Autor receptury: Paweł Tokarski
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w X Krakowskim KPD w kategorii Porter Bałtycki. Autor receptury: Dawid Łaskawski
Zestaw surowców sour ale z marakują
słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Aby sprawdzić dostępne warianty zestawu i ich ceny, kliknij jego nazwę
Zestaw surowców sour ale z mango
słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Aby sprawdzić dostępne warianty zestawu i ich ceny, kliknij jego nazwę
Zestaw surowców Berliner weisse
słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Aby sprawdzić dostępne warianty zestawu i ich ceny, kliknij jego nazwę
Zestaw surowców American Pale Ale (APA) II
chinook + citra, słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Indeks katalogowy: ME001396
Zestaw surowców Koktajl Transatlantycki
słody śrutowane, na ok. 21 l piwa
Aby sprawdzić dostępne warianty zestawu i ich ceny, kliknij jego nazwę
Piwo wg tej receptury zajęło I miejsce w X Szczecińskim KPD w kategorii Weissbier. Autor receptury: Piotr Rosenbaum
Piwo wg tej receptury zajęło II miejsce w X Szczecińskim KPD w kategorii Weissbier. Autor receptury: Michał Kocielnik