Braurohstoffe

Hopfen (72)

Malz (135)

Surowce niesłodowane (8)

Hefe (223)

Flüssigextrakte (19)

Trockenextrakte (1)

Pulpy owocowe (12)

Gewürze und Zusätze (30)

Płatki i kostki dębowe (57)
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Słód Karmelowy 50 (Czerwony) Viking
50 EBC (+/- 10)
Słód karmelowy 50 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealny do warzenia piw zimowych typu ale.
Drożdże do piwa Lallemand Danstar Nottingham 11 g
Katalog Index: ME583009
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Słód Karmelowy 600 Viking
600 EBC (+/- 50)
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
Drożdże do piwa Lallemand Danstar Windsor Ale 11 g
Katalog Index: ME583010
Drożdże piwne Lallemand o estrowym zapachu i smaku z drożdżową nutą. Idealne do fermentacji klasycznych angielskich ale.
Słód Cookie (bursztynowy) Viking
40.0 - 60.0 EBC
Słód cookie wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu łagodnego i przyjemnego smaku palonych zbóż i aromaty z nutą popcornu i herbatników. Idealnie nadaje się do warzenia piw typu kölsch, Scottish, pale ale.
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Drożdże do piwa Fermentis Safale US-05 11,5 g
Katalog Index: ME100022
Słód Karmelowy 30 Viking
30.0 - 40.0 EBC
Słód karmelowy 30 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-karmelowy aromat z nutą słodkości i bursztynowy kolor. Idealny do warzenia piw jasnych, ciemnych, karmelowych i bursztynowych.
Aby sprawdzić dostępność i daty ważności, kliknij nazwę drożdży
Drożdże do piwa Fermentis Safale S-04 11,5 g
Katalog Index: ME100023
Ekstrakt słodowy jasny wytwarzany ze słodu pilzneńskiego. Nadaje słodowy, słodki smak. Można go wykorzystać do wypieków zamiast cukru.