Karamell
Słód Karmelowy 50 (Czerwony) Viking
50 EBC (+/- 10)
Słód karmelowy 50 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealny do warzenia piw zimowych typu ale.
Słód Karmelowy 600 Viking
600 EBC (+/- 50)
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
Słód Cookie (bursztynowy) Viking
40.0 - 60.0 EBC
Słód cookie wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu łagodnego i przyjemnego smaku palonych zbóż i aromaty z nutą popcornu i herbatników. Idealnie nadaje się do warzenia piw typu kölsch, Scottish, pale ale.
Słód Karmelowy 30 Viking
30.0 - 40.0 EBC
Słód karmelowy 30 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-karmelowy aromat z nutą słodkości i bursztynowy kolor. Idealny do warzenia piw jasnych, ciemnych, karmelowych i bursztynowych.
Słód Karmelowy 300 Viking
300 EBC (+/- 30)
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
Słód Carapils Weyermann
2.5 - 6.5 EBC
Słód Carapils wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu lekko karmelowy i słodowo-słodki smak. Idealny do warzenia takich piw jak jasny lager, pilsner, mocny lager.
Słód Carahell Weyermann
20.0 - 30.0 EBC
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
Słód Caraamber Weyermann
60.0 - 80.0 EBC
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
Słód Caramunich I Weyermann
80.0 - 100.0 EBC
Słód Caramunich typu I wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu wyraźny aromat karmelu z delikatnymi nutami wypieków. Idealny do warzenia piw o barwie od bursztynowej do ciemno-miedzianej.
Słód Caramunich II Weyermann
110.0 - 130.0 EBC
Słód Caramunich typu II wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu wyraźny aromat karmelu z nutami wypieków. Idealnie nadaje się do warzenia piw o barwie od bursztynowej do ciemno-miedzianej.
Słód Special W Weyermann
280.0 - 320.0 EBC
Słód Special W wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty rodzynek, ciemnego karmelu, wyraźne aromaty orzechów, ciast i chleba. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, słodowych stylów piwa, uniwersalne zastosowanie.
Słód Caraaroma Weyermann
350.0 - 450.0 EBC
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
Słód Caramel Pale Viking
6.0 - 10.0 EBC
Słód karmelowy jasny (Caramel Pale) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodki i karmelowy aromat, a także aromat toffi i nuty owocowe. Idealnie nadaje się do warzenia piw pełnych, o czystym, pełnym smaku.
Słód Karmelowy 150 Viking
150 EBC (+/- 10)
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
Słód Abbey Castle Malting
Słód Klasztorny - 41.0 - 49.0 EBC
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
Słód Crystal Castle Malting
140.0 - 160.0 EBC
Słód Crystal wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty słodowy smak i aromat oraz łagodniejszą goryczkę. Idealny do warzenia takich piw, jak np. belgijskie ale, bock.
Słód Special Belgium Castle Malting
260.0 - 320.0 EBC
Słód Special Belgium wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nutę orzechowo-śliwkową oraz głęboki, czerwonawo-brązowy kolor i smak przypominający rodzynki. Idealny do warzenia klasztornych ale, dubbel.
Słód Cara Blond Castle Malting
17.0 - 24.0 EBC
Słód Cara Blond wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu łagodny karmelowo-słodki aromat, a także złocisty kolor. Idealnie nadaje się do warzenia jasnych lagerów, jasnych ale i białych piw.
Słód Cara Clair Castle Malting
max. 9.0 EBC
Słód Cara Clair wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu miękkie nuty biszkoptowe. Idealnie nadaje się do warzenia lagerów pilzneńskich i piw typu bock.
Słód Biscuit Castle Malting
45.0 - 55.0 EBC
Słód Biscuit wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu ciepły aromat i smak chleba i biszkoptów. Idealnie nadaje się do warzenia specjalnych piw, angielskich ale, brązowych piw i porterów.
Słód Caramalt Fawcett
25.0 - 45.0 EBC
Słód Caramalt wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu lekki słodowy smak i złotą barwę. Idealny do warzenia piw typu jasnego i lagerów.
Słód Carabelge Weyermann
30.0 - 35.0 EBC
Słód Carabelge wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu daje bogaty, złożony smak z nutami karmelu, suszonych owoców i orzechów (migdałów). Idealnie nadaje się do warzenia piw pełnych.
Słód Carared Weyermann
40.0 - 60.0 EBC
Słód Carared wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodkiego aromatu z nutami karmelu, miodu i ciasta. Idealny do warzenia piw czerwonych.
Słód Carawheat Weyermann
110.0 - 140.0 EBC
Słód Carawheat wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu lekkie nuty karmelu, migdałów, chleba i ciast. Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji, takich jak piwa pszeniczne, IPA, brązowe ale i mocne ale.