Słód Caraamber Weyermann 1 kg
60.0 - 80.0 EBC
Katalog Index: ME711118
- Lieferung: ab 20,00 PLN (InPost-Paketschließfächer)
Beschreibung
Słód Caraamber Weyermann
Słód Caraamber to słód używany w piwowarstwie w celu dodania głębi i złożoności piwu. Jest wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia, który został starannie prażony, aby wydobyć jego niepowtarzalny profil smakowy. Dzięki nutom toffi, karmelu i chleba, słód Caraamber jest idealny do tworzenia czerwonawych piw o złożonym profilu aromatycznym. Poprawia również stabilność i uszlachetnia smak piwa, jednocześnie intensyfikując jego barwę i nadając mu ciemnoczerwony połysk.
Barwa: 60.0 - 80.0 EBC
Cechy słodu Caraamber:
- Dodaje głębi i złożoności piwu
- Zawiera nuty toffi, karmelu i chleba
- Poprawia stabilność i smak
- Intensyfikuje kolor piwa i nadaje mu ciemno-czerwone refleksy
Korzyści słodu Caraamber:
- Tworzy czerwonawe style piwa o złożonym profilu aromatycznym
- Poprawia smak i wygląd piwa
- Wykonany z wysokiej jakości jęczmienia dla doskonałego smaku i jakości
- Idealny zarówno dla piwowarów domowych, jak i profesjonalnych.
Słód Caraamber - zastosowanie
Słód Caraamber wzmaga odczucie pełni oraz pogłębia kolor piwa, nadając mu, w zależności od ilości użytej w zasypie, głęboką barwę - od bursztynowej do czerwonej. Dodatkową zaletą zastosowania słodu Caraamber, jest wzrost wydajności zacierania.
Nadaje piwu nuty toffi, karmelu i chleba, poprawiając jego stabilność i uwydatnia smak.
Idealny do warzenia czerwonawych stylów piwa o złożonym profilu aromatyczny, jak np. bursztynowy lager, pale ale, IPA, bursztynowe ale, brązowe ale, porter, mocne ale, kwaśne ale.
Słód Caraamber można wykorzystać do 20% zasypu.
Specyfikacja słodu Caraamber
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 75.0 |
Barwa |
°EBC | 60.0 – 80.0 |
Barwa |
Lovibond | 23.1 - 30.6 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Caraamber
Słód Caraamber powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Caraamber:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Sehen Sie auch
Kunden, die dieses Produkt gekauft haben, haben auch ... gekauft
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód Cararye wytwarzany z żyta. Nadaje piwu intensywny aromat chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji z silnie zaakcentowanym profilem słodowym.
ME711246
Jęczmień prażony wytwarzany jest poprzez prażenie surowego ziarna jęczmienia. Nadaje piwu intensywnie czarną barwę i smak kawy zbożowej i czarnej, gorzkiej czekolady. Jest idealnym składnikiem piw w stylu porter i stout.
ME733039
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
ME711106
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
ME711143
Versandkosten
InPost-Paketschließfächer : | ab 20,00 PLN |
Der Preis muss per E-Mail bestätigt werden: sklep@marxam.pl : | ab 1,00 PLN |