Słód Karmelowy 300 Viking Malt 1 kg
300 EBC (+/- 30)
Katalogový rejstřík: ME733015
- Dodávka: z 20,00 PLN (Schránky na balíky InPost)
Popis
Słód Karmelowy 300 Viking Malt
Słód karmelowy 300 to pozycja obowiązkowa dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Wytwarzany w procesie starannego prażenia zielonego słodu, słód karmelowy jest bogaty w aromat i nadaje piwu głęboki, bursztynowy kolor. Idealny do piw takich jak amber ale, dark lager, dark ale, stout i porter, słód karmelowy jest wszechstronnym składnikiem, który można wykorzystać do wzmocnienia smaku i aromatu dowolnego piwa.
Przedział barwy 300 EBC (+/- 30)
Cechy słodu karmelowego 300:
- Dodaje głębi i złożoności piwu
- Nadaje głęboki, bursztynowy kolor
- Wszechstronny składnik do różnych stylów piwa
- Wytwarzany w starannym procesie prażenia
Korzyści słodu karmelowego:
- Poprawia smak i aromat piwa
- Dodaje piękny, bursztynowy kolor piwu
- Pozwala na eksperymentowanie i kreatywność w procesie warzenia
- Wysokiej jakości składnik do profesjonalnego warzenia piwa w domu.
Słód karmelowy 300 - zastosowanie
Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.
Wzbogaca w aromat, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.
Słód karmelowy 300 można wykorzystać w ilości 5-15% do piw typu amber ale, dark lager, dark ale, stout, porter.
Specyfikacja słodu karmelowego 300
Wilgotność |
% | max. 6.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 70.0 |
Barwa |
°EBC | 270.0 – 330.0 |
Barwa |
Lovibond | 101.82 - 124.32 |
Przechowywanie słodu karmelowego 300
Słód karmelowy 300 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu karmelowego 300:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Karta specyfikacjiViz také
Zákazníci, kteří zakoupili tento produkt, zakoupili také...
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Jęczmień prażony wytwarzany jest poprzez prażenie surowego ziarna jęczmienia. Nadaje piwu intensywnie czarną barwę i smak kawy zbożowej i czarnej, gorzkiej czekolady. Jest idealnym składnikiem piw w stylu porter i stout.
ME733039
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
ME711106
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
ME711118
Náklady na doručení
Schránky na balíky InPost : | z 20,00 PLN |
Cena bude potvrzena na e-mailové adrese: sklep@marxam.pl : | z 1,00 PLN |