Aromazyme, enzym wspomagający biotransformację chmielu, 100 g
beta-glukozydaza
Katalogindeks: ME583076
- Levering: fra 5,03 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Aromazyme, enzym wspomagający
Enzym wspomagający budowanie profilu chmielowego w piwach w stylu IPA oraz innych cechujących się wyraźnym aromatem oraz smakiem chmielu. Produkt jest przeznaczony do stosowania w przemyśle jak i piwowarstwie amatorskim. Enzym beta-glukozydaza dzięki utrwalaniu wiązań pomiędzy poszczególnymi związkami pochodzącymi z chmielu oraz brzeczki tworzy glikozydy odpowiedzialne za bogaty profil chmielowy piwa.
Zalety:
- zwiększa spektrum aromatów pochodzących z chmielu,
- zmniejsza ryzyko wystąpienia nieprzyjemnego piekącego odczucia goryczki,
- podnosi fermentowalność brzeczki,
- wzbogaca profil aromatyczny w zależności od użytego szczepu drożdży,
- uwydatnia aromaty mniej popularnych odmian chmielu.
Sposób użycia:
Rozpuścić odpowiednią ilość środka w sterylnej wodzie (w proporcjach 1 g na 10 ml) i dodać podczas fermentacji.
Dozowanie:
5 g/1 hl
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
ME733011
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
ME711106
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
ME711118
Słód pszeniczny czekoladowy wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu palone aromaty, nuty kawy, ciemnej czekolady i chleba. Idealny do piw górnej fermentacji.
ME711179
Leveringsomkostninger
International kurer levering - AT, BA, LT, LV, CH : | fra 28,29 $ |
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
International kurer levering - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | fra 22,63 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,03 $ |
International kurer levering - HR, IT : | fra 39,60 $ |
Palle levering : | fra 37,72 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |
Kurer levering : | fra 6,29 $ |
International kurer levering - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | fra 33,95 $ |
International kurer levering - RO : | fra 45,26 $ |
International kurer levering - US : | fra 37,72 $ |