Słód Caraamber Weyermann 1 kg
60.0 - 80.0 EBC
Katalogindeks: ME711118
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Caraamber Weyermann
Słód Caraamber to słód używany w piwowarstwie w celu dodania głębi i złożoności piwu. Jest wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia, który został starannie prażony, aby wydobyć jego niepowtarzalny profil smakowy. Dzięki nutom toffi, karmelu i chleba, słód Caraamber jest idealny do tworzenia czerwonawych piw o złożonym profilu aromatycznym. Poprawia również stabilność i uszlachetnia smak piwa, jednocześnie intensyfikując jego barwę i nadając mu ciemnoczerwony połysk.
Barwa: 60.0 - 80.0 EBC
Cechy słodu Caraamber:
- Dodaje głębi i złożoności piwu
- Zawiera nuty toffi, karmelu i chleba
- Poprawia stabilność i smak
- Intensyfikuje kolor piwa i nadaje mu ciemno-czerwone refleksy
Korzyści słodu Caraamber:
- Tworzy czerwonawe style piwa o złożonym profilu aromatycznym
- Poprawia smak i wygląd piwa
- Wykonany z wysokiej jakości jęczmienia dla doskonałego smaku i jakości
- Idealny zarówno dla piwowarów domowych, jak i profesjonalnych.
Słód Caraamber - zastosowanie
Słód Caraamber wzmaga odczucie pełni oraz pogłębia kolor piwa, nadając mu, w zależności od ilości użytej w zasypie, głęboką barwę - od bursztynowej do czerwonej. Dodatkową zaletą zastosowania słodu Caraamber, jest wzrost wydajności zacierania.
Nadaje piwu nuty toffi, karmelu i chleba, poprawiając jego stabilność i uwydatnia smak.
Idealny do warzenia czerwonawych stylów piwa o złożonym profilu aromatyczny, jak np. bursztynowy lager, pale ale, IPA, bursztynowe ale, brązowe ale, porter, mocne ale, kwaśne ale.
Słód Caraamber można wykorzystać do 20% zasypu.
Specyfikacja słodu Caraamber
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 75.0 |
Barwa |
°EBC | 60.0 – 80.0 |
Barwa |
Lovibond | 23.1 - 30.6 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Caraamber
Słód Caraamber powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Caraamber:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
ME733011
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
ME711143
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Jęczmień prażony wytwarzany jest poprzez prażenie surowego ziarna jęczmienia. Nadaje piwu intensywnie czarną barwę i smak kawy zbożowej i czarnej, gorzkiej czekolady. Jest idealnym składnikiem piw w stylu porter i stout.
ME733039
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733017
Leveringsomkostninger
International kurer levering - AT, BA, LT, LV, CH : | fra 28,26 $ |
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
International kurer levering - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | fra 22,61 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
International kurer levering - HR, IT : | fra 39,56 $ |
Palle levering : | fra 37,68 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |
Kurer levering : | fra 6,28 $ |
International kurer levering - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | fra 33,91 $ |
International kurer levering - RO : | fra 45,21 $ |
International kurer levering - US : | fra 37,68 $ |