Jęczmień Prażony Viking Malt 1 kg
900.0 - 1200.0 EBC
Katalogindeks: ME733039
- Levering: fra 5,03 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Jęczmień Prażony Viking Malt
Jęczmień prażony to doskonały dodatek do arsenału każdego piwowara domowego. Dzięki mocnym, palonym i dymnym smakom jest idealnym składnikiem ciemnych piw, porterów i stoutów. Proces palenia został starannie dobrany zapewniając intensywny smak, zachowując jednocześnie balans pozwalający na uwarzenie piwa smakowitego i zapewniającego pełnię doznań smakowych i aromatycznych.
Barwa: 900.0 - 1200.0 EBC
Cechy jęczmienia prażonego:
- Ostrożnie palony dla maksymalnego smaku
- Zapewnia ostry i gorzki smak
- Mocne palone i dymne smaki
- Idealny do ciemnych piw, porterów i stoutów
Korzyści jęczmienia prażonego:
- Wzbogać swoje piwowarstwo domowe dzięki wysokiej jakości prażonemu jęczmieniu
- Dodaj głębi i złożoności piwom dzięki mocnym, dymnym smakom
- Idealny do tworzenia bogatych i aromatycznych ciemnych piw, porterów i stoutów
- Prażony w odpowiednich temperaturach, aby zapewnić maksymalny smak i jakość
Jęczmień prażony - zastosowanie
Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia wyselekcjonowanych odmian jęczmienia.
Nadaje piwu intensywny smak gorzkiej czekolady i zbożowej kawy uwalniając w aromacie akcenty dymne i palone.
Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, takich jak stout i porter.
Jęczmień prażony można wykorzystać do 10% zasypu.
Specyfikacja jęczmienia prażonego
Wilgotność |
% | max. 5.0 |
Ekstrakt |
% d.m | min. 63.0 |
Barwa |
°EBC | 900.0 - 1200.0 |
Barwa |
Lovibond | 338.08 - 450.58 |
Przechowywanie jęczmienia prażonego
Jęczmień prażony powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla surowca śrutowanego, a 24 miesiące dla surowca nie śrutowanego.
Należy uważać, aby surowiec nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu z surowca.
Producent jęczmienia prażonego:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733017
Słód pszeniczny czekoladowy wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu palone aromaty, nuty kawy, ciemnej czekolady i chleba. Idealny do piw górnej fermentacji.
ME711179
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód barwiący wytwarzany podczas procesu prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu ostry smak oraz nuty spalenizny i dymu. Nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733003
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
ME733011
Leveringsomkostninger
International kurer levering - AT, BA, LT, LV, CH : | fra 28,29 $ |
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
International kurer levering - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | fra 22,63 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,03 $ |
International kurer levering - HR, IT : | fra 39,60 $ |
Palle levering : | fra 37,72 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |
Kurer levering : | fra 6,29 $ |
International kurer levering - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | fra 33,95 $ |
International kurer levering - RO : | fra 45,26 $ |
International kurer levering - US : | fra 37,72 $ |