Słód Black Castle Malting 1 kg
Słód Black - 1150.0 - 1400.0 EBC
Katalogindeks: ME512234
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Black Castle Malting
Słód Black (czarny) jest niezbędny dla każdego piwowara domowego, który chce stworzyć bogate, pełne piwo o wyraźnym prażonym smaku. Wytwarzany z wysokiej jakości jęczmienia, czarny słód jest starannie palony do perfekcji, aby wydobyć jego wyjątkowe właściwości. Jest idealny do dodawania głębi i złożoności do stoutów, porterów i innych ciemnych piw.
Barwa: 1150.0 - 1400.0 EBC
Cechy słodu Black (czarnego):
- Wysokiej jakości jęczmień
- Ostrożnie palony dla maksymalnego smaku
- Wzmacnia aromat i smak piw ciemnych
- Idealny do stoutów, porterów i innych ciemnych piw
Korzyści słodu Black (czarnego):
- Dodaje głębi i złożoności do piwa
- Wzmacnia aromat i smak piw ciemnych
- Idealny do tworzenia stoutów, porterów i innych ciemnych piw
- Wykonany z wysokiej jakości składników
Słód Black (czarny) - zastosowanie
Słód Black (czarny) jest najciemniejszą odmianą słodu jęczmiennego. Dzięki prażeniu w bardzo wysokiej temperaturze, nadaje palonego charakteru znacznie silniejszego niż pozostałe słody kolorowe.
Nadaje piwu lekki przypalony lub prażony posmak.
Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, typu stout i porter.
Słód Black (czarny) można wykorzystać do 6% zasypu.
Specyfikacja słodu Black (czarnego)
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 73.0 |
Barwa |
°EBC | 1150.0 - 1400.0 |
Barwa |
Lovibond | 431.8 - 525.6 |
Przechowywanie słodu Black (czarnego)
Słód Black (czarny) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Black (czarnego):
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód Chocolat (czekoladowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa. Idealny do piw brązowych oraz ciemnych.
ME512224
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód Melano (melanoidynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy smak, głębię oraz ciemniejszą barwę. Idealny do warzenia piw ciemnych i bursztynowych.
ME512018
Pasuje do standardowego kranu 3/4'', wąż wykonany ze stali nierdzewnej
ME018001
Leveringsomkostninger
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |