Słód Chocolat Castle Malting 1 kg
Słód Czekoladowy - 900.0 - 1100.0 EBC
Katalogindeks: ME512224
- Levering: fra 5,02 $ (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Chocolat Castle Malting
Słód Chocolat (czekoladowy) jest kluczowym składnikiem dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Ten słód, wytwarzany ze starannie palonego jęczmienia, nadaje piwu bogaty, orzechowy smak i głęboki, ciemny kolor. Jest idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych, takich jak portery, stouty i brązowe piwa.
Barwa: 900.0 - 1100.0 EBC
Cechy słodu Chocolat (czekoladowego):
- Starannie palony jęczmień dla uzyskania bogatego, orzechowego smaku
- Nadaje piwu głęboki, ciemny kolor
- Idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych
Korzyści słodu Chocolat (czekoladowego):
- Dodaje głębi i złożoności do piwa
- Pozwala tworzyć szeroką gamę stylów piwnych
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku
- Łatwy w użyciu i idealny zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych piwowarów domowych
Słód Chocolat (czekoladowy) - zastosowanie
Słód Chocolat (czekoladowy) jest mocno palonym słodem o głębokiej, brązowej barwie. Używany jest do przyciemnienia barwy oraz wnosi aromaty palone i orzechów. Słód ten jest podobny do słodu Black, jednak wnosi mniej gorzkości i jest jaśniejszy - jest palony krócej i w niższej temperaturze.
Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak piwa brązowe, mocne, ciemniejsze i czarne, takie jak portery, stouty i brązowe piwa.
Słód Chocolat (czekoladowy) można wykorzystać do 7% zasypu.
Specyfikacja słodu Chocolat (czekoladowego)
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 75.0 |
Barwa |
°EBC | 900.0 - 1100.0 |
Barwa |
Lovibond | 338.1 - 413.1 |
Przechowywanie słodu Chocolat (czekoladowego)
Słód Chocolat (czekoladowy) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Chocolat (czekoladowego):
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Pasuje do standardowego kranu 3/4'', wąż wykonany ze stali nierdzewnej
ME018001
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Słód Melano (melanoidynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy smak, głębię oraz ciemniejszą barwę. Idealny do warzenia piw ciemnych i bursztynowych.
ME512018
Słód Black (czarny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu lekki przypalony lub prażony posmak. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych, typu stout i porter.
ME512234
ME583077
Leveringsomkostninger
Personlig afhentning på virksomhedens hovedsæde : | fra 0,00 $ |
InPost pakkeskabe : | fra 5,02 $ |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 0,25 $ |