Słód Cararye Weyermann 1 kg
150.0 - 200.0 EBC
Katalogindeks: ME711246
- Levering: fra 20,00 PLN (InPost pakkeskabe)
Beskrivelse
Słód Cararye Weyermann
Słód Cararye to słód, który nadaje piwu wyjątkowy i złożony profil aromatyczny. Powstaje z wysokiej jakości ziarna żyta, które zostało starannie skarmelizowane, aby wydobyć intensywne aromaty chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców. Ten słód jest idealny do warzenia piw górnej fermentacji o profilu słodowym, takich jak imperial stout, sahti, roggenbier.
Barwa: 150.0 - 200.0 EBC
Cechy słodu Cararye:
- Intensywny aromat chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców
- Specjalny słód do warzenia piw górnej fermentacji o profilu słodowym
- Wyprodukowany z wysokiej jakości żyta
Korzyści słodu Cararye:
- Dodaje piwu unikalny i złożony profil aromatu
- Wzmacnia smak i aromat piw górnej fermentacji
- Wykonany z wysokiej jakości składników zapewniających doskonałe doznania warzenia
Słód Cararye - zastosowanie
Słód Cararye to specjalny słód żytni, który oprócz aromatów typowych dla słodów żytnich, wnosi do piwa również przyjemny, brązowy kolor.
Nadaje piwu intensywny aromat chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców.
Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji o profilu słodowym, jak np. imperial stout, sahti, roggenbier.
Słód Cararye można wykorzystać do 15% zasypu.
Specyfikacja słodu Cararye
Wilgotność |
% | max. 6.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 74.0 |
Barwa |
°EBC | 150.0 - 200.0 |
Barwa |
Lovibond | 57.0 - 75.9 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Cararye
Słód Cararye powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Cararye:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Se også
Kunder, der har købt dette produkt, købte også...
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
ME512013
Słód Cara Terra wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywne smaki karmelu, toffi i chleba, a także nuty orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak bohemian lager, porter, stout.
ME512336
Roasted barley (palony jęczmień) to surowiec wytwarzany z palenia jęczmienia. Nadaje piwu palonego, kawowego posmaku. Idealny do ciemnych piw.
ME512289
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
ME711118
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
ME711106
Leveringsomkostninger
InPost pakkeskabe : | fra 20,00 PLN |
Pris bekræftes på e-mailadresse: sklep@marxam.pl : | fra 1,00 PLN |