Worek do zacierania BIAB 36x37 cm
27 l
Indeks katalogowy: ME063097
Do przechowalni
- Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
28,88 USD brutto / szt. 23,48 USD netto + 23% VAT / szt.
Do przechowalni
Opis
Worek do zacierania BIAB 36 x 37 cm (27 l)
Worek poliestrowy do zacierania metodą "brew in a bag", wykonany z wytrzymałego materiału przystosowanego do kontaktu z żywnością. Dzięki zastosowaniu tej metody, możliwe jest zacieranie i gotowanie w jednym garnku, bez konieczności przenoszenia zacieru do kadzi filtracyjnej.
Nie podgrzewaj garnka kiedy worek wypełniony słodem lub chmielem dotyka dna garnka - może to spowodować przypalenie i stopienie worka.
Ten model worka do zacierania został zaprojektowany z myślą warzeniu piwa w warniku, jednak jeśli jego wymiary są odpowiednie do Twojego garnka warzelnego, nic nie stoi na przeszkodzie żeby go w nim zastosować.
Po użyciu niezwłocznie umyj worek pod bieżącą wodą z użyciem kuchennego detergentu. Wypłucz i rozwieś do wyschnięcia.
Podstawowe cechy:
- wielokrotnego użytku,
- wyposażony w mocne taśmy do wyciągania,
- może służyć również do chmielenia,
- szwy umieszczone na zewnętrznej części worka,
- wykonany w 100% z poliestru.
Przykładowa metoda użycia worka z wykorzystaniem metody BIAB :
1. Wlej odpowiednią ilość wody do garnka zaciernego.
2. Podgrzej do temperatury o kilka stopni wyższej niż planowana temperatura pierwszej przerwy zacierania.
3. Włóż worek do garnka i wywiń jego brzegi na zewnątrz.
4. Wsyp słód do worka.
5. Przetrzymaj słód przez około 60 minut.
6. Podnieś worek za taśmy ponad poziom brzeczki i przytrzymaj aż brzeczka grawitacyjnie spłynie do garnka
7. Usuń młóto i umyj worek.
8. Rozpocznij gotowanie przeprowadzając je zgodnie z instrukcją.
Zobacz także
Koszty dostawy
Paczkomaty InPost : | od 4,33 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |