Maceratory do wina i winogron (mieszadła do owoców) stałe
Maceracja Wina i Winogron - Proces Tworzenia Wina
Maceracja wina to jeden z procesów tworzenia wina. Podczas niego, z ziaren i nasion winogron wypłukiwane są barwniki, substancje zapachowe oraz inne związki, których właściwości chcemy nadać tworzonemu winu. W celu ich rozdrobnienia, wykorzystać można macerator do wina, (mieszadło do zapraw owocowych).
Macerator - Co To Jest i Do Czego Się Wykorzystuje?
Macerator to urządzenie wykorzystywane m.in. w medycynie oraz w procesie maceracji winogron. W winiarstwie, jest to swego rodzaju mieszalnik, który wykorzystuje się do rozbijania "kożucha", który tworzy się na wierzchu w kadzi maceracyjnej.
Mieszadło Do Owoców i Maceracja Winogron
Mieszadło do zacieru wykorzystywane jest do maceracji winogron. Umożliwia ono, aby moszcze owocowe zostały rozdrobnione w dokładny i równomierny sposób. Mieszanie wina sprawia natomiast, że macerowany roztwór jest lepiej napowietrzony.
Maceracja Wina Czerwonego, a Białego
Maceracja to proces konieczny w przypadku win czerwonych. Pozwala ona na przedostanie się do moszczu substancji zawartych w nasionach i skórkach winogron. Inaczej ma się sprawa z winem białym, którego maceracja jest najczęściej pomijana. Ważną różnicą w tworzeniu tych dwóch odmian win, jest to, że wina czerwone produkuje się bez oddzielania skórek i nasion, podczas gdy ich białe odmiany są ich pozbawione. Tworząc wino wykorzystać można mieszadło do zacieru, które pozwoli na równomiernym jego mieszaniu.
Każde sprzedawane przez nas urządzenie do maceracji oraz części do nich, produkowane są ze stali nierdzewnej. Jako firma produkcyjna jesteśmy w stanie, na specjalne życzenie klienta, wyprodukować macerator o dowolnym rozmiarze i kształcie.
Macerator do wina i winogron (mieszadło do zacieru), służące maceracji wina czerwonego oraz mieszania moszczy owocowych.
Mieszadło Macerator do wina Typ 7
Indeks katalogowy: ME001185
Macerator do wina (mieszadło do owoców), służące maceracji wina czerwonego i winogron oraz mieszania moszczy owocowych.